Annonssamarbete med Eldabutiken i Norrköping

Satsa på kamin – En investering inför vinterhalvåret

Nicklas Aronsson.
Nicklas Aronsson.

Något som bidrar till ökad ekonomisk säkerhet och energibesparing inför vinterhalvåret är att installera en extra värmekälla i huset som dessutom höjer värdet på fastigheten: ”Efterfrågan har ökat”, säger Nicklas Aronsson, ägare av Eldabutiken i Norrköping.

Native 10 oktober 2023 11:00
Detta är ett annonssamarbete.

Nicklas Aronsson, som driver Eldabutiken i Norrköping tillsammans med sin fru Fia Aronsson, har sålt kaminer i snart 33 år. För 14 år sedan fick Nicklas ett erbjudande om att ta över butiken vilket han nappade på direkt.

undefined
En kamin kan höja värdet på din bostad.

– Tiden går fort! Som tur är så samarbetar vi väldigt bra. Min fru är mer teknisk och hantverkskunnig och jag sköter butik och försäljning, säger Nicklas.

undefined
Nicklas och Fia Aronsson.

Frågorna från kunderna är många och den vanligaste handlar om hur man eldar bäst i en modern braskamin. Här kan du lyssna på svaret till den och andra frågor som Nicklas ofta får: 

Sortimentet i butiken består av kaminer och eldstäder för både hem och trädgård samt ett stort urval av inredningsprylar och redskap. Inför vinterhalvåret påminns många om elpriserna och den trygghet en extra värmekälla i huset skulle erbjuda - fördelarna är många, enligt Nicklas. 

undefined
Kaminen är idag en inredningsdetalj.

– Kaminen är idag en inredningsdetalj. Det är inte bara en fyrkantig låda som ska ge värme. Många anser att utseendet är oerhört viktigt. 

Han fortsätter:

– Men framför allt är kaminen en bra stöttning till värmen i huset. Om strömmen skulle försvinna mitt i vintern så vill vi veta att huset kan hållas varmt. I och med de oroligheter vi ser ute i världen har efterfrågan ökat de senaste åren. 

undefined
Nicklas Aronsson.

Dessutom kan en kamin höja värdet på din bostad. 

– Har du en ny modern eldstad så kan värdet på bostaden höjas med hela sju till tio procent. 

Hos Eldabutiken får du som kund kompetent och personlig hjälp med allt ifrån planering och bygganmälan till installation. 

undefined
Precis som att den ska vara en del av inredningen i hemmet ska den även fungera som en värmekälla.

– Det är viktigt att tänka på vad du vill ha kaminen till. Vill du ha den för att kunna tända en mysig brasa på fredagskvällen så passar en viss typ av kamin dig, men om du vill att den ska fungera som en ordentlig värmekälla i kombination med att öka myskänslan i hemmet så passar en annan typ. 

Inför vintern kan du finansiera din kamin på ett fördelaktigt sätt – mer om det här.

undefined
De flesta träslag fungerar i en modern braskamin.

– Vi rekommenderar självklart den kamin som passar dig och ditt hem på bästa sätt. Precis som att den ska vara en del av inredningen i hemmet ska den även fungera som en värmekälla. Bästa värmen och elden visar vi i den här filmen:

Eldabutiken i Norrköping

Adress: Linnégatan 28 på Butängen

Hemsida: https://eldabutiken.se/butik/norrkoping/

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.