Publiken lyfter Stenström

Sist Thomas Stenström gästade Norrköping bjöd han och parhästen Johannes Runemark på en avskalad intim spelning sprängfylld med känsla och själ. Den här gången är det publiken som har huvudrollen.

Recensenten saknar den Stenströmska energin i spelningen.

Recensenten saknar den Stenströmska energin i spelningen.

Foto: Ricky Holmquist

Recension2019-10-26 14:30
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Konsert

Thomas Stenström

Arbis, 25 oktober 2019

Betyg: 3

De börjar bli en del till antalet nu. Stenström-spelningarna alltså, jag tror med säkerhet att tiotalet är passerat. Så det känns som att jag har tillräckligt med kött på benen när jag säger att någonting fattas. En väldigt viktig ingrediens har tappats bort på vägen.  

Vad som i mitt tycke gör en Thomas Stenström-spelning så fantastisk är själen och hjärtat.  

Uddevalla-sonen sjunger som om varje andetag vore det sista. Hela världen ska minsann få höra hans historia. Men på Arbis scen under en svettig lönefredag saknas både själ och hjärta. Istället är det publiken som lyfter spelningen och tar den ett par varv runt stjärnorna.

Du känner det och framförallt hör det i öppningsnumret ”Adios Amigos” att publiken ikväll är med på noterna. Efterföljande ”Bam Bam” och ”Torka Tårarna” bjuder på en öronbedövande allsång som tar sig ut från Arbis och upp över gatorna.  

Tro inte att spelningen på något sätt är dålig, nej Herr Stenström har lite för bra låtar för det.  

Det går liksom inte att misslyckas med ”Elvis, Einstein & Jag” eller ”Mina Polare” eller för den sakens skull den där låten som har 41 miljoner strömningar på Spotify.  

Men, ja det kommer ju ett men. Jag saknar den där Stenströmska energin. Den där energin som kan välta vilken konsertlokal som helst. När varje ord är på liv och död.  

Nu är det istället en lönedopad publik som visar vägen.  

Det blir aldrig dåligt.

Men...

Den här gången är det publiken som har huvudrollen.
Den här gången är det publiken som har huvudrollen.
Karta: Arbis Bar & Salonger