"Här har vi något att vara rädda om"

Scenkonst Östs nya styrelseordförande Lars Hagman hoppas kunna bidra med erfarenhet. Och kanske se lite fler pjäser och konserter.

Lars Hagman vid Anna Odells konstverk "Imaginär sanning" i Universitetsparken i Linköping.

Lars Hagman vid Anna Odells konstverk "Imaginär sanning" i Universitetsparken i Linköping.

Foto: Åke Karlsson/Arkiv

Östergötland2019-11-01 15:00

Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av Norrköpings symfoniorkester och Östgötateatern med Ung scen/öst. Bolaget ägs av Region Östergötland och Linköpings och Norrköpings kommun och sedan 2 oktober har de en ny styrelseordförande – Lars Hagman. Han är förtroendevald för Liberalerna i Regionen, bor utanför Linköping, är 66 år gammal och har en lång erfarenhet av olika styrelseuppdrag, bland annat i Tekniska verken.

– Jag hoppas att jag kan bidra med en del erfarenhet. Jag kommer ju inte från kultursektorn men jag har däremot ett 40-årigt arbetsliv bakom mig med just styrelsearbete och företagsledning i olika former. Kunskap och erfarenhet från den kulturella sidan är jag helt övertygad om redan finns i bolaget, säger Lars Hagman.

Som styrelseordförande ska han se till att bolagets vd och ledning uppfyller de mål som har satts upp. Som helt ny på posten har Hagman ännu inte sett något som han skulle vilja försöka ändra på inom verksamheten.

– Vore förmätet av mig att säga något redan nu. Det enda som jag känner är väl en förhoppning från min sida att vi, eftersom bolaget är beroende av bidrag och stöttning från ägarna, får fortsätta att satsa på kulturen. Jag hoppas att man är medveten om vilken tillgång man har i det här. Vi har en enormt kompetent verksamhet inom både Östgötateatern och symfoniorkestern. Här har vi något att vara rädda om och vara stolta över, säger Lars Hagman.

Hagman efterträder den tidigare ordföranden Christer Mård (L) och uppdraget sträcker sig till år 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!