Ståupp-scenen växer i Norrköping

Ståupp-scenen i Norrköping bubblar. Nya klubbar har sett dagens ljus och ytterligare är på gång. Det finns mycket att se fram emot i höst.

Flera ståupp-klubbar har sett dagens ljus i Norrköping det senaste året.

Flera ståupp-klubbar har sett dagens ljus i Norrköping det senaste året.

Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Norrköpings kommun2019-08-28 21:00

Räkna med att Norrköping får en ny humorscen i höst. På restaurang Vy i Strykjärnet smids nämligen planer för både ståupp-kvällar och konserter.

– Vi har möten med managers och kommer förhoppningsvis att kunna presentera starka namn snart, säger restaurangens ägare Elias Hanna.

Även våras fick Norrköping en ny ståuppklubb; Bahamas Comedy på Dynamo. Efter en lyckad start med två av tre slutsålda kvällar väljer man nu att fortsätta.

– Stand up har blivit mer populärt igen. Jag tror att humorpoddarna har bidragit till det. Vi väljer också att lyfta fram komiker som är lite yngre och vassare, säger Aje Boman, en av dem som driver klubben.

Till säsongspremiären den 29 augusti kommer bland annat Isak Jansson, komikern bakom podden Rollspelsklubben. Ett av höstens större namn är Johanna Nordström som har ett av Sveriges största kvinnliga humorkonton på Instagram.

Sedan några år finns Sweet Comedy Club på Elite Grand hotel i Norrköping. Klubben satsar på en kombination av humor, godis och välgörenhet.

– Vi vill att det blir en win-win, man ska få något och ge tillbaka, säger Augin Damar som berättar att bokningar för hösten är på gång.

– Augin är för blygsam. Det är en jättebra och fin humorscen där jag uppträdde i våras. Jag kommer gärna tillbaka, tillägger komikern Özz Nûjen.

I höst kommer Özz Nûjen till Flygeln med Måns Möller och showen "Världens historia". På samma scen kan man även se Kodjo Akolor (18 okt), Magnus Betnér (31 okt), Anders Jansson (21 nov) samt den värmländska duon Johan och Björn (28 nov).

Sedan förra året har Norrköping också en scen på Konditori Broadway för rookies och aspirerande komiker. Den heter Va sjutton! och drar igång höstens gig med fri entré den 27 september.

Magnus Betnér gör comeback med sin föreställning "Work in progress" som kommer till Flygeln den 31 oktober.
Magnus Betnér gör comeback med sin föreställning "Work in progress" som kommer till Flygeln den 31 oktober.
Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!