Frälsningsarméns kårkör sjunger på ny scen

Frälsningsarméns kör tar ton i höst i klassiskt kvarter. "Det blir mycket glädje", säger kårledaren Elisabeth Grahn.

Castellums Emil Colldin (mitten) kryddar hösten i Knäppingsborg med Frälsningsarméns kårkör under tre lördagar. Elisabeth och Johan Grahn leder kören på den nya scenen.

Castellums Emil Colldin (mitten) kryddar hösten i Knäppingsborg med Frälsningsarméns kårkör under tre lördagar. Elisabeth och Johan Grahn leder kören på den nya scenen.

Foto: Mats Willner

Norrköpings kommun2019-10-10 16:00

"Håll grytan kokande" och tidningen Stridsropet är två av Frälsningsarméns välbekanta kännetecken, men lagom till hösten tar kårkören ton i kvarteret Knäppingsborg i Norrköping. Den 12 oktober, 23 november och 21 december blir det sång och musik.

Idén kommer från Emil Colldin på Castellum.

– Jag har alltid gillat Frälsningsarmén och deras körer. Jag växte upp med det i Åtvidaberg och funderade på om vi inte kunde hitta på något i Norrköping. Det skulle passa bra i vår historiska och klassiska miljö, tycker Emil Colldin.

Sagt och gjort.

– Jag hade bara jobbat en dag i Norrköping, när Emil ringde och ställde frågan om vi kunde ställa upp med en kör i Knäppingsborg, säger Elisabeth Grahn och ler vid minnet.

Paret Elisabeth och Johan Grahn har jobbat inom Frälsningsarmén i 15 år och kom till den välbekanta tegelborgen på Vattengatan i somras. De fick en flygande start på sitt nya uppdrag i Norrköping.

– Jag hörde mig för med vår styrelse och församling om det var möjligt. Vi hade ingen kör redo där och då, men vi bestämde oss ganska snabbt att dra ihop folk till vår kör och ta chansen. Körbygget går bra. Det blir en bra blandning av allt, säger Elisabeth.

Emil Colldin har ett givet val i körens repertoar.

– Ni måste sjunga "Pärleporten", säger han.

– Den finns absolut med, men vi vill och ska köra lite nyare låtar också och visa en bild av Frälsningsarmén i dag. Det blir en fin möjlighet för oss, menar Johan.

– Glädje kommer att bli vårt ledord. Det finns mycket av det i gospel, säger Elisabeth.

Karta: Knäppingsborg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!