En avskalad jul med Mimi och Brolle

Julturnéerna står som spön i backen så här års. För Mimi Werner och Brolle är det kyrkor som gäller

Mimi Werners och Brolles kyrkoturné kommer  till S:t Olai på fredagen.

Mimi Werners och Brolles kyrkoturné kommer till S:t Olai på fredagen.

Foto: Press/MTLive

Norrköpings kommun2019-12-04 09:05

På fredag är det dags för S:t Olai kyrka i Norrköping för Mimi Werner och Brolles Winter Classic Tour, en repris på förra årets framgångsrika kyrkoturné. 

– Förra året var det slutsålt i varje kyrka så vi tog upp det i år igen. Den intima känslan vi fått till är helt fantastisk tycker jag, säger Mimi Werner.

Julkonserter och julturnéer går det tretton på dussinet av så här års. Mimi Werner tycker att de erbjuder något annorlunda.

– Det är väl jättebra att artisterna är ute och spelar. Det finns ju många julturnéer för att folk vill komma ut och kolla och lyssna på julmusik. Vår turné skiljer sig rätt mycket från de andra tror jag. Det är bara jag och Brolle tillsammans med Peter Wahlgren som spelar fiol. Vi har verkligen skalat av allt och lägger mycket fokus på att prata om låtarna och livet, säger hon.

Brolle behöver kanske ingen närmare presentation. Countrypop-artisten Mimi Werner deltog i Melodifestivalen 2016 och 2018 och fick sitt skivkontrakt 2015. Hon trivs i det avskalade  kyrkoformatet.

– I kyrkan har du chans och utrymme att prata och berätta om varje låt. Det får en helt annan betydelse. Jag tycker om att man kan förklara varför man sjunger en låt. Det ger en helt annan innebörd.

– När vi valt låtarna har vi gått på hjärtat. Vi har ett litet julsjok vid pianot men resten är egentligen låtar vi vuxit upp med och som vi känner att vi har en anledning att sjunga. Låtar som följt oss genom livet och en del egna låtar också, säger Mimi Werner.

Karta: Sankt Olai kyrka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!