De lokala biblioteken visar upp sig

Författarbesök, kylskåpspoesi och aktiviteter för barn. Det blir en späckad dag då de lokala biblioteken visar upp sig den 12 oktober.

Norrköpings kommun 7 oktober 2019 16:40

Norrköpings stadsbibliotek har många förgreningar med lokala bibliotek. Det vill man manifestera genom att för första gången bjuda in till en gemensam dag för alla biblioteksfilialer, ett initiativ som kan bli återkommande.

– Vi vill skapa ett intresse för vår verksamhet och vårt kulturutbud som kan finnas runt hörnet där man bor, säger Ellen Theander, verksamhetsutvecklare, Hageby bibliotek.

Dagen firas lördagen den 12 oktober med extraöppet, fika och besök av tre författare och en clown. Men de olika biblioteken bjuder också in till workshops och aktiviteter som sagoläsning, pyssel och kylskåpspoesi.

Fristadsförfattaren Supriti Dhar besöker Hageby bibliotek för ett samtal om tonårsgraviditeter och tidiga äktenskap i Bangladesh.

– Jag tror att många av våra besökare är intresserade av de ämnen hon tar upp och kanske själva också kommer från länder med ett starkt patriarkat och kvinnoförtryck, säger Ellen Theander.

Till Skärblacka bibliotek kommer Göran Redin, aktuell med den avslutande delen i Lövbergaserien som berättar om svensk stormaktstid. 

Barnboksförfattaren Hans Olsson berättar om sin nya bok "Katterna och Stora Djupets hemlighet" på Krokeks bibliotek. Även Östa Husby bibliotek riktar sig mot yngre biblioteksbesökare denna dag då clownen Banjo kommer på besök.

Vilbergens bokficka visar sin tillfälliga lokal, där man har en utställning om Gamla Vilbergen. Men detta är bara en bråkdel av programmet som finns på Götabibliotekens webb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa