Crazy Pictures nya planer för framtiden

Crazy Pictures gör ingen uppföljare på sin succédebut, men har tre nya långfilmer under utveckling. "Vi kan kalla dem för projekt A, B och C", säger Olle Tholén och ler.

Crazy Pictures gör ingen uppföljare sin succédebut "Den blomstertid nu kommer", men har tre nya långfilmer på gång.

Crazy Pictures gör ingen uppföljare sin succédebut "Den blomstertid nu kommer", men har tre nya långfilmer på gång.

Foto: Pressbild

Norrköpings kommun2019-09-27 18:00

Ett  bord av priser av utmärkelser från hela världen och en mängd DVD-fodral på olika språk ger en vink om Crazy Pictures framgång med sin långfilmsdebut "Den blomstertid nu kommer", som är sålt till 104 (!) länder i dag. Filmkollektivet har onekligen satt Norrköping på kartan.

Vad händer nu?

Vi tar de två vanligaste frågorna runt Crazy Pictures direkt.

Ska ni göra en uppföljare på "Den blomstertid nu kommer"?

– Nej, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Har ni något nytt på gång då?

– Vi har alltid något nytt på gång.

Berätta mer.

–  När vi gjorde "Den blomstertid nu kommer" fick vi mersmak att göra film som sticker ut och vågar vara osvensk. Det är receptet vi tar in i allt vi gör. Vi jobbar med tre olika långfilmsprojekt parallellt  i dagsläget med olika manusförfattare, där vi bollar idéer och tankar. Filmen börjar och slutar med manus. Det är svårt, men det är också roligt.

– Filmerna är allt från mystisk science fiction till actionkomedi. Det kommer inte produceras diskbänksrealism eller kriminalserie i det här huset. Vi vill göra extrema berättelser och fylla ett hål i den svenska filmrepertoaren.

Tre filmer?

– Vi satsade allt på blomstertid i många år och var både lyckliga och lättade över hur bra det gick, men när vi satte oss vid det här bordet igen var det "vad gör vi nu då?". Vi var tillbaka på ruta ett. Vi lärde oss direkt att vi alltid måste ha flera projekt igång. Det var frustrerande att allt kändes så långt borta, men vi hade heller inte kunnat göra på något annat sätt. Vi behövde den processen. Det är väl debutantens roll.

– Vi sitter här mer än ett år efter premiären och jobbar fortfarande med utveckling. Det roligaste hade ju varit att börja filma i morgon, men vi vill och ska inte stressa fram något. Just nu utvecklar vi tre nya långfilmer, men fråga mig inte vad filmernas titlar är. Skulle jag berätta det nu så avslöjar för mycket vad de skulle handla om...

Vad heter filmerna?

– Vi kan kalla de för projekt A, B och C. Jag blev lite orolig först om vi hade titlarna skrivna på någon tavla, men det verkar vara lugnt.

Svenskt eller internationellt?

– Det är både ock... Det internationella spåret är spännande. Det blir genast lite större. Vi känner det.

När börjar ni filma?

– Jag kan inte riktigt säga när, men jag skulle helst vilja börja filma inom ett år. Det kan ske före jul nästa år.

Karta: Ingelstagatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!