Här är krogens nya uteservering: "Som utomlands"

Renoveringen av Hugo Stekhus uteservering är i sin slutfas. En miljonsatsning som varit efterlängtad – men inte självklar. Efter ett nytt besked kan nu uteserveringen öppna. "Vi har kämpat i så många år", säger Niklas Steisjö, marknad- och nöjesansvarig.

Renoveringen har pågått sedan i mars i år.

Renoveringen har pågått sedan i mars i år.

Foto: Saga Helin

Norrköping2024-06-01 05:00

Det har i flera år funnits planer på att renovera och förändra uteserveringen på Hugo, men det har funnits omständigheter som gjort att de ansvariga behövt dra i handbromsen.

Tidigare har de fått ett kontrakt för markupplåtelsen som sträcker sig över ett år. Det innebär i praktiken att de efter säsongen behöver ta bort uteserveringen för att kunna söka ett nytt tillstånd för nästa år. I år fick de ett annat besked.

– Vi har kämpat i så många år för att få ett längre kontrakt. Nu har vi fått fem år, så det känns helt fantastiskt, säger Niklas Steisjö, marknads- och nöjesansvarig.

undefined
Niklas Steisjö ser fram emot att se vad gästerna kommer tycka om den nya uteserveringen.

Beslutet gjorde att de kunde satsa fullt ut på att uppgradera uteserveringen.

– Det gör att det blir värt för oss att investera. När vi fick veta det så var det bara att trycka på knappen och köra. Vi satsar stenhårt nu.

I mars påbörjades renoveringen när man grävde upp hela marken för att kunna plana ut ytan.

– Tidigare har vi haft olika nivåer, men nu ville vi ha en jämn nivå. Det blir mycket trevligare när man kan se varandra.

undefined
Innan det är dags för premiär ska de sista byggställningarna bort.
undefined
Snart ska borden ställas i ordning för gästernas ankomst.

Det är inte bara det visuella som förändras.

– Tanken är att uteserveringen ska leva sitt eget liv. Den tillhör inte nattklubben på så sätt. Vi kommer inte heller längre ta betalt för att man ska kunna komma in på uteserveringen. Det finns ingen annanstans här i stan där du behöver betala inträde för att sätta dig och ta någonting att dricka, så varför ska du göra det här?

Inför sommarsäsongen har de också valt att förändra menyn.

– Vi kommer att köra mer på sharing, så själva menyn överlag kommer innehålla mer smårätter.

På den 600 kvadratmeter stora träverandan som sträcker sig ut mot Götaparken börjar nu det nya utseendet att ta form.

– Vi vill att det ska kännas lite som att du är utomlands. Som att du glider in någonstans i Marbella typ.

undefined
Ett nytt dansgolv har kommit på plats.

Niklas Steisjö ser inte bara renoveringen som något som gynnar deras verksamhet, utan bra för Norrköpings krogliv i stort.

– Jag tror att vi kommer vinna mycket på det här. Men inte bara vi utan jag tror att det kommer göra att folk rör sig mer här nere i området. Vi har flera verksamheter nära som håller bra kvalité, så jag tänker att det bidrar till att det blir mer liv och rörelse här.

Karta: Hugo Stekhus Klubb & Bowling
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!