Metalbanden åker på turné – med start i Norrköping

Fyra av Sveriges mest lovande thrash metal-band åker på en gemensam turné som inleds på lördag i Norrköping.
– Du får inte mer metal för pengarna 2024, säger Martin Gustafsson, pressansvarig för turnén som fått namnet "The Rising Four".

Ifjol nominerades Eradikated till en Grammis i kategorin "Årets hårdrock/metal" för sitt debutalbum "Descendants".

Ifjol nominerades Eradikated till en Grammis i kategorin "Årets hårdrock/metal" för sitt debutalbum "Descendants".

Foto: Pressbild

Norrköping2024-10-21 20:00

Initiativet till vad som av Aftonbladets skribent Sofia Bergström har beskrivits som "årets viktigaste turné" kommer från bandet Eradikated, som tidigare uppträtt på bland annat Skogsröjet. 

De grammisnominerade hårdrockarna satt i turnébussen när de kläckte idén att åka på en gemensam turné med andra lovande band i samma genre.

undefined
Trollhättebandet Sarcator nominerades till "Årets rock/metal" på P3 Guld-galan 2021.

"The Rising Four" (namnet syftar på "The Big Four" inom thrash metal – Metallica, Slayer, Megadeath och Anthrax) består av initiativtagarna Eradikated från Höör, Sarcator från Trollhättan samt Stockholmsbanden Eternal Evil och Bloodstain.

Samtliga medlemmar i banden är mellan 17 och 25 år gamla. Det yngsta bandet, Bloodstain, går fortfarande i gymnasiet men har redan fått en hype i metalkretsar i och med ep:n "I Am Death".

– Enligt mig är det här Sveriges fyra bästa "up and coming" metalband. Det är band som gjort sig ett namn i underjorden, men nu vill de upp på de större scenerna, säger Martin Gustafsson.

undefined
Det unga bandet Bloodstain har fått en buzz i metalkretsar i och med ep:n "I Am Death" som släpptes i år.
undefined
Eternal evil har etablerat sig på metalscenen och nått framgångar på scener runt om i landet – bland annat på Sveriges största rockfestival Sweden Rock.

Att turnén startar på Dynamo i Norrköping var lite av en slump, säger han.

– Men Norrköpingsregionen har ett bra rykte på rock- och metalscenen, bland annat på grund av Skogsröjet. Och Dynamo är ett härligt ställe som vi ser fram emot att besöka. Vi har medvetet satt ett lågt biljettpris för även ungdomar ska ha möjlighet att gå. Jag vill påstå att du inte får mer metal för pengarna 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!