Målet för krogen: "Långtifrån fisförnämt"

"Vart man än tar sig i världen så hittar man alltid duvor på bakgatorna", säger restaurangägaren Carl Franzén när han förklarar namnvalet för restaurangen Pigeon Street. Inspirationen hämtas från världens alla hörn.

Tobias Jarl och Carl Franzén vill att alla ska känna sig välkomna. " Vi jobbar mycket med HBTQ-event och lägger stort fokus på att alla ska känna sig bekväma med att vara här", säger Tobias Jarl.

Tobias Jarl och Carl Franzén vill att alla ska känna sig välkomna. " Vi jobbar mycket med HBTQ-event och lägger stort fokus på att alla ska känna sig bekväma med att vara här", säger Tobias Jarl.

Foto: Saga Helin

Norrköping2024-01-19 20:00

Krogkollen

Precis innan pandemin startade, 2019, öppnade Pigeon Street i Knäppingsborg. Trots en start i uppförsbacke har bar- och restaurangverksamheten fortsatt att vara populär för sin afterwork och lättsamma stil.

Restaurangägaren Carl Franzén har varit med sedan starten. Han är också sedan tidigare en av personerna bakom restaurangen Asken som ligger bredvid. Han berättar att det var viktigt att de två restaurangerna inte skulle krocka med varandra.

– Asken är väldigt traditionell, så när vi fick möjligheten att öppna Pigeon Street ville vi göra någonting annorlunda. Mer avslappnat och så långtifrån fisförnämt som det går, säger Carl Franzén.

undefined
Tobias Jarl och Carl Franzén vill att alla ska känna sig välkomna. " Vi jobbar mycket med HBTQ-event och lägger stort fokus på att alla ska känna sig bekväma med att vara här", säger Tobias Jarl.

Vid sin sida har han kollegan Tobias Jarl. Även han betonar friheten som han upplever finns på restaurangen.

– Här finns det inga ramar. Allt ska vara med glimten i ögat, säger Tobias Jarl.

Menyn ska vara streetfood-inspirerad med inslag från hela världen.

– Vi har haft massor av roligt på menyn. Lobster brioche med hummerröra, tryffelmajonäs och pommes. En blandning mellan enkelt och flott som var väldigt kul. Eller tysk macka med bratwurst och surkål, säger Carl Franzén.

– Du kan hitta det godaste du har ätit i en foodtruck på en bakgata någonstans, det är lite den känslan vi är ute efter här, säger Tobias Jarl.

undefined
"Under sena helgkvällar är det en del yngre, men annars både yngre och äldre matgäster", säger Tobias Jarl.

Hur ofta byter ni ut menyn?

– Vi försöker att hänga ihop med säsongerna. Har vi råvaror som är säsongsbaserade får man bättre kvalité till bättre pris. Så det är nästan så det måste funka. Fyra–fem gånger per år brukar det bli, säger Carl Franzén.

Tobias Jarl berättar att de anstränger sig för att försöka hålla nere priserna. Någonting han tror gör att gästerna kommer tillbaka.

– Vi har haft en väldigt blandad målgrupp sedan start. Under sena helgkvällar är det en del yngre, men annars både yngre och äldre matgäster. Vi har ett väldigt afterwork-anpassat koncept så det är populärt hos många, säger Tobias Jarl.

undefined
I en del av restaurangen har de lagt kullersten för att få fram känslan av att befinna sig på en bakgata i något av världens alla hörn.

Vägg i vägg med Pigeon Street ligger lokalen där Fiskmagasinet tidigare fanns. Just nu tillhör lokalen Pigeon Street och används under sena helgkvällar när trycket är högre, men tids nog ska den få ett eget koncept.

– Vi kan inte säga alltför mycket ännu. Men vi planerar för någonting som inte kommer krocka med någonting annat i stan, Carl Franzén.

Pigeon Street

Öppettider: Måndag stängt, tisdag stängt, onsdag–torsdag 17.00–23.00, fredag– lördag 17–03, söndag stängt.

Antal platser: cirka 130.

Pris: 110–199 kronor.

Carl och Tobias rekommenderar: Bookmaker toast.

Var äter du om du inte får välja ditt eget ställe: Carl: Anima. Tobias: Enoteket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!