Premiären är bokad för Lundells nya skräckfilm

Joakim Lundells nya film "Canceled" går upp på biograferna runt om i Sverige den 25 augusti. "Den är något händelserikare och rappare än ”Feed” och kommer underhålla publiken ännu mer", säger han.

Entreprenören, regissören, programledaren och profilen Joakim Lundell är på gång med sin andra skräckfilm. Den 25 augusti är det premiär runt om i landet för "Canceled".

Entreprenören, regissören, programledaren och profilen Joakim Lundell är på gång med sin andra skräckfilm. Den 25 augusti är det premiär runt om i landet för "Canceled".

Foto: Cornelia Jönsson

Norrköping2023-07-06 21:00

Entreprenören, regissören, programledaren och profilen Joakim Lundell från Norrköping fick en flygande start på sitt filmskapande. Hans långfilmsdebut i skräckfilmen "Feed" förra hösten blev en stor succé. Den lockade massorna till biosalonger runt om i landet och vann, inte minst, publikens pris på Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i konkurrens med Crazy Pictures "UFO Sweden" och "Jag är Zlatan".

Framgången gav mersmak.

"Vi jobbar för fullt med manus till en ny film, som förhoppningsvis går upp på bio i augusti i år", sa han i en TT-intervju en smula hemlighetsfullt då.

I dag vet vi mer.

Den 25 augusti är det premiär för hans nya film "Canceled", som regisseras av Oskar Mellander.

– Jag ville verkligen göra en betydligt mer renodlad skräckfilm med fokus på det paranormala den här gången och jobba med att sätta en obehaglig känsla redan från start som ska växa hos åskådaren genom hela filmen, berättar producenten Joakim Lundell för MovieZine.

– Den är något händelserikare och rappare än ”Feed” och kommer underhålla publiken ännu mer, säger han också.

Inspelningen av "Canceled" började i slutet av mars. Joakim Lundell, Paolo Vacirca och Henry Stenberg står bakom manuset till filmen, som producerats i snabb takt. Filmen har redigerats och klippts i en buss intill inspelningsplatsen, som är ett gammalt slott med anor från 1600-talet, under tiden inspelningen av filmen fortsatte.

De skapade "Feed" på samma sätt.

”Det blir kaos hur man än gör det... Så den här gången har vi bunkrat upp med kardemummabullar varje dag", berättar de.

Filmen är inspirerad av tv-serien "Spökjakt", där Joakim och Jonna Lundell åker till ökänt kusliga platser och söker svar. Här handlar det om det paranormala utredningsteamet ”Gone Ghosting”, som blir canceled när det kommer fram att ledaren Alex har fabricerat flera av händelserna i deras livesändningar. När så gruppen tappar alla sina sponsorer beslutar de sig för att livesända en spökjakt för att bevisa att allting är äkta. Alex söker upp en plats som ingen någonsin utrett där legenden säger att alla som varit i huset har dött...

Vincent Grahl, som också var med i Feed (med bland andra Sofia Kappel, Molly Nutley och Annica Liljeblad), Fanny Klefelt och Felecia Kartal har de ledande rollerna i "Canceled".

Så här såg det ut, när gänget bakom filmen "Feed" jublade över Guldbaggens publikpris under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i början av året.
Så här såg det ut, när gänget bakom filmen "Feed" jublade över Guldbaggens publikpris under Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i början av året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!