Kolla, här är tjuvtitten – nu syns Norrköping i den nya tv-serien

Här är de första bilderna ur Emelie Schepps tv-deckare "Jana – Märkta för livet", som har premiär den 19 april. "Det är så häftigt och så roligt med Norrköping", tycker succéförfattaren.

Madeleine Martin är Jana i tv-serien "Jana – Märkta för livet", som har premiär på Prime Video den 19 april.

Madeleine Martin är Jana i tv-serien "Jana – Märkta för livet", som har premiär på Prime Video den 19 april.

Foto: Johan Paulin

Norrköping2024-04-11 18:00

Författaren Emelie Schepps böcker om Jana Berzelius, som har sin bostad i kvarteret Knäppingsborg, har onekligen satt Norrköping på kartan. Inspelningen i Norrköping har gett flera byggnader i staden framträdande roller i serien. Rådhuset är en central pelare i berättelsen och Norrköpings Stadsbibliotek kommer att dyka upp i ny tappning. 

Ni får en känsla av just det redan i trailern.

– Norrköping är helt fantastiskt. När vi träffar alla olika team på inspelningsplatser runt om i staden är alla alldeles lyriska. Det finns en sån värme att spela in här, säger Emelie Schepp under en mediadag.

Film- och serieveteranerna Felix Herngren och Henrik Björns skapelse var klar och redo för premiär redan under förra hösten, men på grund av Viaplays ekonomiska kris sköts den på framtiden innan Prime Video köpte den. 

Den 19 april är det premiär.

Vi får se Madeleine Martin som "Jana".

– Hon har så många olika uttryck. Hon kan se farlig och mystisk ut, men också väldigt vanlig på en och samma gång. Jag blir både stolt och glad, när jag ser henne agera. Hon gestaltar "Jana" på absolut bästa sätt, säger Emelie om Madeleine Martin.

"Jana – Märkta för livet" blir i sex episoder á 45 minuter, där Madeleine Martin är "Jana" i den stjärnspäckade rollistan, som också innehåller Pernilla August och Zlatko Buric. Andra kända namn är Sigrid Johnson, som vi sett som "Sasha" i Jenny Jägerfelds "Comedy Queen", Johan Ulveson, Fredrik Hallgren, Moa Gammel och Suzanne Reuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!