Dags för Arbis att kliva i sin nya kostym: "Otroligt peppad"

Det blir en höst full av scenframträdanden i de klassiska lokalerna på Bredgatan 54. Med en mix av svensk popsoul, komedishower och hyllningstolkningar hoppas de bokningsansvariga att locka människor från höstmörkret och in i scenljuset.

José González är född i Göteborg. Hans mest spelade låt heter "Heartbeats" och har över 500 miljoner spelningar på Spotify.

José González är född i Göteborg. Hans mest spelade låt heter "Heartbeats" och har över 500 miljoner spelningar på Spotify.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Norrköping2024-07-07 16:00

Arbis framtid har stundtals varit oviss och fått sig ett par törnar genom åren. 2020 gick det dåvarande driftbolaget i konkurs och Norrköpings äldsta scen stod plötsligt öde och tyst.

Ifjol kom nya besked som förändrade förutsättningarna för den anrika lokalen. Paret Tjoffe Sjögren och Eleonor Léone köpte Arbis och sedan dess har scenen återigen börjat fyllas med livemusik från en rad olika artister. 

undefined
Paret Tjoffe Sjögren och Eleonor Léone har köpt Arbis och ska ta den klassiska byggnaden på Bredgatan i Norrköping in i framtiden.

I slutet av augusti lägger man i ytterligare en växel. Bolaget Driftbolaget tar över driften för verksamheten med en tydlig ambition: De ska bli topp 3 i Sverige.

Kommer de här bokningarna att ta er dit?

– Jag är kaxig och säger ja. Det tror jag absolut, säger Unn Rudolfsson, evenemangschef på Arbis.

Den 31 augusti går ridån upp för höstens första framträdande. Det blir sångaren, låtskrivaren och gitarristen José González som inleder den nya eran på Arbis. Med närmre fem miljoner streams i månaden har han tagit inte bara Sverige, utan världen, med storm.

undefined
José González är född i Göteborg. Hans mest spelade låt heter "Heartbeats" och har över 500 miljoner spelningar på Spotify.

– Han är en personlig favorit. Det sätter en fin ton på hösten, säger hon.

Under höstens kommande månader kommer även Björn Rosenström, Den Svenska Björnstammen och Özz Nüjen att uppträda på scenen.

undefined
Özz Nûjen åker på vad han kallar sin "Özzturne". Ett av stoppen blir i Norrköping.

– Jag tycker att vi har en bra blandning. Det finns någonting för alla.

Hur är känslan inför hösten?

– Jag är otroligt peppad. Vi har jobbat stenhårt med det här i några månader och nu kickar det igång på riktigt, så jag ser fram emot det jättemycket.

Höstens spelschema

31 augusti
José González

20 september
John Lindberg Trio

5 oktober
Björn Rosenström

10 oktober
D-A-D

16 oktober
Thanos Fotas

18 oktober
Den Svenska Björnstammen

26 oktober
Kalle Baah

1 november
Ahmed Berhan - Inget driv

7 november
Christoffer Nyqvist - För all del

20 november
Özz Nûjen

27 november
Maja Francis

5 december
Thomas Di Leva - Di Leva tolkar Bowie

11 december
TIGHT med Evelyn Mok, Elinor Svensson, Dessi Hietala och Kirsty Armstrong

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!