Hon har försett sina fotografier med ramar som kan leda tankarna till gammaldags skolplanscher.
– Min tanke har inte varit att göra planscher, men det anspelar på en pedagogik som jag är ute efter, säger hon och påpekar att hon också inspirerats av de dioramor som finns på olika museer och består av iscensättningar av händelser i naturen.
Utställningen heter "Dystopia" och kretsar kring den miljöpåverkan som naturen utsätts för. Bilderna återger skogsbränder, oljeutsläpp och gifter som skadar fågeläggens skal.
En av bilderna föreställer några mårddjur vid ett vattendrag där man skymtar glänsande oljefläckar. Den är tagen på plats, men är också ett arrangemang. En annan av utställningens fotografier återger en trut vid ett bo, men de enda levande fåglarna anas bara i bakgrunden.
– Jag har använt mig av uppstoppade djur, vilket kan vara en paradox. Men jag har läst mycket konstvetenskap och påverkats av stilleben från 1600-talet, berättar hon.
Estetiken är inte oväsentlig, men förstörelsen av naturen är det övergripande ärendet.
– Jag vill ju att bilderna ska vara vackra, men den påverkan som vi utsätter naturen för är något som jag ofta återkommer till, förklarar hon.
Utställningen i Studion är hennes första separatutställning, men bakom sig har hon en gedigen skolgång. Sedan ett par år går hon på Valand i Göteborg, men har också avverkat utbildningar Gotlands folkhögskola i Hemse och Gamleby fotoskola.
Utställningen pågår tom 13 mars.