De ordnar allsångsfest – varje onsdag hela sommaren

För andra året i rad kommer det att sjungas allsång hela sommaren i centrala Norrköping. "När det är allsång vill man få med alla, och att alla är med och sjunger", säger Marcus Fyrberg.

Allsången arrangeras vid Brasserie Tullhuset.

Allsången arrangeras vid Brasserie Tullhuset.

Foto: Mats Willner/arkiv

Norrköping2024-06-26 05:00

Nyheten i korthet

  • Allsångsevent kommer att äga rum varje onsdag kl. 19:00 på Brasserie Tullhuset i Norrköping, med start den 26 juni och fram till mitten av augusti.
  • Markus Fyrberg, en av showdeltagarna, lovar en blandning av klassiska och moderna melodier.
  • Evenemanget är gratis och öppet för alla, med syfte att skapa en festlig atmosfär och uppmuntra alla att sjunga med i sångerna.

Norrköping bjuder på många sommaraktiviteter i stan och nu kommer du att kunna skriva upp allsång i kalendern varje onsdag vid 19:00 på Brasserie Tullhuset. För andra året i rad anordnar Marcus Fyrberg med vänner allsång och show.

– Vi är inte bara trubadurer som står och bjuder på musik utan vi bjuder på show, vi vill att folk sjunger med i både gamla och moderna melodier. När det är allsång vill man få med alla, och att alla sjunger med, säger Marcus Fyrberg.

Den 26 juni har allsången premiär för sommaren och den återkommer varje onsdag fram till i mitten av augusti. Det ska finnas en scen mitt i publiken utomhus och Marcus Fyrberg hoppas att det kommer lika mycket folk i år som förra året.

– När vädret tillät blev det uppemot 150 personer som kom de gånger vi var där.

undefined
Marcus och hans vänner från förra årets allsång på Tullhuset.

Vad kan man vänta sig när man kommer i år?

– Förutom en fantastisk utsikt över Strömmen kommer det att bli allsångsklassiker med bland annat Tomas Ledin, Lasse Berghagen, Evert Taube – vi kör alla dem. Men vi håller oss även moderna med Medina, Fröken Snusk, Miss Li och så. Eftersom vi är på ett festligt ställe vill vi bygga upp en festlig känsla för alla!

Och tror man att dåligt väder kan stoppa Marcus och hans vänner från att leverera allsång får man tänka om. Då flyttar de bara in allt till, passande nog, "guldbaren". 

– Det enda är att det kan bli lite trångt, säger Markus Fyrberg.

Karta: Tullhuset Sea Club
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!