Boogaloo firar med jazzfestival – hoppas locka många

Jazzklubben Boogaloo fyller tio år – och firar med en festival. "Jag upplever att jazzen är ganska stor i Norrköping", säger Erik Ilis Hedgärd.

Festivalen är på restaurang Knäppingens innergård.

Festivalen är på restaurang Knäppingens innergård.

Foto: Magnus Andersson

Norrköping2024-06-12 21:30

Det var en grupp musikintresserade kompisar som drog igång Klubb Boogaloo våren 2014. Syftet var att skapa en klubb för musikanter från Norrköping med omnejd och ge människor möjlighet att spela och lyssna på livemusik tillsammans. Tyngdpunkten ligger på jazz och musik med element av improvisation.

Vanligtvis har klubben öppet en gång i månaden och flera somrar har man också ordnat festival. Så blir det alltså även detta jubileumsår. Banden som intar scenen är Sven Erik Lundeqvist Trio, Blue Note Tribute Quintet, Styrelsen & Sara Kowalski, Hannus Lokomotiv och även en hemlig gäst. 

– Vi som driver Boogaloo kommer även uppträda under namnet Styrelsen. Det kommer även finnas en konstnär där som ställer ut tavlor, berättar Erik Ilis Hedgärd som är nytillträdd ordförande.

Vilken publik förväntar du dig?

– Mest människor från Norrköping, men eftersom banden är från andra städer så kanske de lockar med sig besökare från annat håll. Evenemanget är under hela dagen så jag hoppas på att det blir runt 500 besökare.

Hur stort är intresset för jazz i Norrköping?

– Jag upplever att jazzen är ganska stor i Norrköping och att det är på uppgång. Vi lockar ganska mycket folk och det är framförallt roligt att det är så många yngre besökare. Det är inte bara äldre, utan även personer i gymnasieålder och yngre än så. Artister vi har haft tidigare har blivit häpna över spridningen av åldrar.

Festivalen äger rum den 15 juni på restaurang Knäppingen i Norrköping och evenemanget har fri entré.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!