Artisteliten spelar för hotad klassisk teater

Lars Winnerbäck, Markus Krunegård, Melissa Horn och Little Jinder finns bland artisterna som ska spela på en stödgala till förmån för Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm.

Lars Winnerbäck vill vara med och rädda Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm. Arkivbild.

Lars Winnerbäck vill vara med och rädda Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Nöje2024-10-14 13:39

Upphovet till galan och behovet av mer pengar är att hyran för Brunnsgatan 4 nästan har fördubblats, i kombination med renoveringsarbeten och anslag som står stilla, enligt teatern.

"Ovanpå detta hårdnar den ideologiska striden om kulturens form och existens. Vill vi ha fri scenkonst i Sverige? Vill vi bevara just Teater Brunnsgatan Fyra? I så fall måste vi göra det tillsammans", säger teaterns konstnärliga ledare Martina Montelius i ett pressmeddelande.

Amason är husband på galan, som har fått namnet Brunnsgalan och äger rum den 4 november. Bland övriga artister finns Ellen Krauss, Alba August, Hannes, Esther, Jaqe samt Annika Norlin & Jonas Teglund.

Teatern startades 1986 av skådespelaren Allan Edwall. Efter hans bortgång 1997 drevs teatern vidare av Kristina Lugn. Sedan 2011 är det Lugns dotter Martina Montelius som driver den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!