Du kan vinna årets Unga berättare

Nu är det dags för Götabibliotekens novelltävling Unga berättare. Författare mellan 16 och 30 år bosatta i Östergötland eller Tranås får vara med och tävla.

Emma Leifler vann förra årets Unga berättare med sin novell "Får man hälsa?".

Emma Leifler vann förra årets Unga berättare med sin novell "Får man hälsa?".

Foto: Hedda Themner

Litteratur2022-05-18 11:08

Det finns inga regler för tävlingen förutom att novellen inte får vara för lång! Novellen ska vara inskickad senast 1 september i år. 

Det är en jury som väljer ut vinnarnovellerna och en av författarna utses till årets skrivarstipendiat och får en veckas skrivkurs på en folkhögskola. Under Östergötlands bokmässa TellUs presenteras vinnarna och stipendiaten. Vinnanovellerna publiceras på Götabibliotekenshemsida samt på Correns och NT:s hemsidor. 

Förra årets skrivarstipendiat är Emma Leifler som vann med sin novell "Får man hälsa?" och hon ska delta i en kurs på Skurups folkhögskola i sommar. 

Juryn består av Arvid Harju (skolbibliotekarie), Christine Åström (biblioteks- och kulturchef i Ydre), ngrid Loeld Rasch (Regionbibliotek Östergötland), Maria Fagerberg (författare och lärare i skrivande), Sebastian Sas (Film i Öst) och Emma Leifler (förra åets skrivarstipendiat).

Mer information om tävlingen finns på www.gotabiblioteken.se/om-tavlingen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!