Hannah från Linköping tvingades lämna Paradise Hotel först

Hannah Johansson, 23, fick en vecka i paradiset. Efter veckans sista program stod det klart att Linköpingstjejen blev den första att lämna, när det skandalomsusade programmet nu gör comeback.

"Jag tror att många kanske fick en bild av mig som lugn, sur och bitchig efter första avsnittet. I de andra fick jag lite mer tid och verkade lite snällare", säger Hannah Johansson om klippningen av programmet.

"Jag tror att många kanske fick en bild av mig som lugn, sur och bitchig efter första avsnittet. I de andra fick jag lite mer tid och verkade lite snällare", säger Hannah Johansson om klippningen av programmet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Linköping2024-09-12 21:40

I veckan gjorde ett av Sveriges mest omtalade program comeback i rutan. "Paradise Hotel"-starten har inneburit en händelserik månad för Linköpingsbon Hannah Johansson, 23, som var bland de första att kliva in i huset.

– I början av september var det releasefest och nu i veckan var det ju premiär. Det har varit kul men har gått väldigt fort. Framförallt är det roligt att ha träffat alla deltagare igen.

undefined
Den första veckan blev händelserik då Diana Moseni och Erik Renmarker kom in som jokrar och Hannah Johansson fick lämna.

Nu har hennes nära och kära, ihop med resten av Sverige, fått ta del av hennes tid på hotellet i Mexico.

– Mamma tycker väl att det är lite cringe men hon säger ändå att jag har skött mig. Folk trodde kanske att jag skulle ta mer plats i huset än jag gjorde, men jag insåg tidigt att det verkligen är ett hus fullt av hungriga vargar.

I veckans sista avsnitt avslöjades att Linköpingstjejen blev den första att lämna hotellet genom det ökända momentet "kupan", där Victoria Engström, 21, såg till att få Hannah hemskickad.

– Jag var helt chockad. Man måste ju ha med sig att vi åkte ner alla tjejer tillsammans. Vi flög ihop, pratade och Victoria var väldigt inställd på att vi skulle vara en trio jag, hon och Moa.

undefined
Programledaren Rebecca Stella, till vänster, och deltagaren Victoria Engström, 21, till höger, sekunder innan bilden under kupan avslöjas.

Trots snacket på planet verkar det ändå finnas en förståelse från Linköpingstjejens sida.

– Jag är inte alls sur på Victoria. Det klart att man var chockad då, men samtidigt förstår jag. Jag var det mest självklara valet eftersom ingen "stor" stod på min sida som skulle bli sur om man skickade mig.

Hur nära var det egentligen att du lyfte på kupan?

– Jag gick fram och var mycket närmare i verkligheten än vad man får se i programmet. Det ser ut som att jag gick fram typ halvvägs, men jag var nästan i höjd med Victoria.

Varför lyfte du inte?

– Det hade jag kunnat göra om jag gick fram dit och såg på Victoria att hon höll på att skita på sig. Men Victoria var stenhård och kollade in i väggen. I slutändan gick jag på sannolikheten att det inte var jag som låg där under.

När kupan lyftes möts deltagarna, och tittarna, av en bild på östgöten i sin gröna bikini.

– Alltså den där bikinin! Den har jag slängt bort faktiskt, säger hon.

Då stod det klart att 23-åringen från Linköping blev den första att lämna årets säsong.

Känner du att det är pinsamt?

– Det är väl sett som att den som åker först blir en bortglömd, blåögd loser. Men kupan andra dagen är väldigt svårt. Det blev väl ingen success för mig som det blev för Samir Badran hittills, säger hon och skrattar till.

undefined
"Jag tror att många kanske fick en bild av mig som lugn, sur och bitchig efter första avsnittet. I de andra fick jag lite mer tid och verkade lite snällare", säger Hannah Johansson om klippningen av programmet.

Säsongen markerar en comeback för programmet, som tog en paus efter skandalerna för fem år sedan. I och med det har produktionen tagit in ett flertal personer som varit med tidigare, något som Hannah Johansson inte heller såg som en fördel för henne.

– Det är lite orättvist att de trycker in så många "all-stars" i en säsong. Det blir svårt för oss nya att ta plats då. Det hade varit nice med en säsong där det inte finns någon som varit med innan alls.

Trots detta verkar hon intresserad av att komma tillbaka in i rutan.

– Jag blev inte rädd för det om man säger så. Jag kan absolut tänka mig att göra "Paradise Hotel" igen, eller något annat. Vi får se vart det här tar en.

Nu återstår det att se om Hannah kommer in i villan på Playa Nix igen under säsongen. 

– När jag åkte ut tänkte jag direkt att jag aldrig kommer in igen och blev tröstad av produktionen, berättar hon.

 Produktionsmedarbetarna avslutade med en stärkande mening:

– Allt kan hända på "Paradise Hotel". 

Kupan

I många år har kupan varit ett återkommande inslag i "Paradise Hotel"-säsongerna. Ofta får vi se momentet i säsongens slutfas, och det är ofta det som får ut även hotellets skickligaste spelare. Bland andra har Jesper Bengtsson och Marcus "Mcuze" Johansson åkt ut på det sättet. 

Det hela går ut på att en deltagare får välja mellan resterande gäster av samma kön vems bild som ska ligga under en kupa av guld. Senare får resterande gäster välja om de vill lyfta på kupan eller inte. Om personen som ligger under kupan lyfter den så är det deltagaren som valde att lägga personen där som checkar ut. I annat fall åker personen som lyfter kupan ut. Om ingen lyfter är det personen under kupan som får lämna, vilket nu skedde för Hannah Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!