Varsamt om kärlek

Lars Lerin och hans kärlek Manoel "Junior" Marques.Foto: Folkets bio

Lars Lerin och hans kärlek Manoel "Junior" Marques.Foto: Folkets bio

Foto: Folkets Bio

Kultur och Nöje2012-04-20 00:00

Konstnären Lars Lerin har skördat stora framgångar konstnärligt under senare år men på det personliga planet har hans liv varit kaotiskt.

Efter många år i Norge och ett brutet förhållande föll hans liv i bitar och sprit och droger tog över. Samtidigt sökte han genom annonser och på internet efter en livspartner men gick på smäll efter smäll tills han hittade brasilianaren Manoel Marques - yngst i en barnaskara på tio och därför vanligen kallad Junior.

Filmaren Sara Broos är guddotter till Lars Lerin och dotter till konstnärsparet Marc och Karin Broos. Tills för något år sedan bodde hon granne med honom i Smedsby
i Östra Ämtervik i Värmland. Det är också platsen för Alma Löv-museet, som nu är nerlagt.

Med Lerins medgivande började hon filma hans sökande efter kärlek och det börjar med mötet mellan honom och Junior på Arlanda. Det blir i fortsättningen en resa mellan hopp och förtvivlan när Lerin och Junior som inte kan göra sig förstådda på något språk trevande söker sig in i en känslogemenskap som kan leda till kärlek.

Allt leder till giftermål dem emellan och uppklädda förmäls de av ingen mindre än Margot Wallström (som dock bara skymtar fram).

Med undantag för ett virrigt besök i Juniors brasilianska hemby är det på den värmländska landsbygden filmen utspelas och Sara Broos kamera tar in sköna vyer när den inte närgånget registrerar Lars Lerins kommentarer till det förhållande han håller på att bygga upp med Junior.

För dig naken är en känslig och varsam film som med små medel berättar om en omvälvande tid i en människas liv.

För dig naken

Regi: Sara Broos

Med: Lars Lerin, Manoel Marques, Karin Broos, Marc Broos.

Dokumentär, Sverige

Cnema

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!