Några skyltar samt bilder på unika rymdfigurerna Zoey och Neo ska fästas upp, annars är det mesta klart inför premiären på lördag.
Då ska utställningen Rymdskeppet starta på Norrköpings Visualiseringscenter.
Målgrupp är de allra yngsta, från tre år och uppåt, som ska bjudas på en försmak av framtida rymdliv och galaxer. För att göra det används mjukvara för 12 miljoner dollar utvecklad med bland annat Nasa och andra samarbetspartners. Norrköpingsstudenter har jobbat i Washington, DC, New York och Salt Lake City.
– Att skapa förståelse för de här sakerna som är lite svåra, med hjälp av visualiseringstekniken som är ett starkt verktyg, det har vi haft i bakhuvudet hela tiden. Det är kul, det är engagerande, spännande men samtidigt pedagogiskt, säger Anders Ynnerman som är konsortiedirektör på Visualieringscenter C.
Hjärtat i utställningen är "Take off", som är förarkabinen på rymdskeppet. Här kan barnen se färden från styrhyttens fönster som är hämtad från verkligheten.
Det finns fler godbitar på utställningen. Rymdskeppet, med hjälp av greenscreen-teknik kan man få en bild av att sväva i ett rymdskepp, ett planetbord, värmekamera och sagopod för de besökare som behöver en kort paus på resan. Det visas också hur astronauterna sover, äter och lever under långa resor som den till Mars.
–Allt som är här, är baserat på riktig data och forskning. Så vi fejkar ingenting. Vi använder visualisering som en brygga för att nå fram till forskarens data. Så rymdskeppet kan köras av treåringar, det är kul, säger projektledare Thomas Clifford.
Rymden är oändlig ur ett mänskligt perspektiv. Om resan blir allt för lång finns mjukvaran, som heter Open space, att hämta hem till den egna datorn, för de som vill lära sig mer.
– Det finns en Youtubefilm som talar om hur du laddar hem det, installerar och kör det. Allt gjort av en tolvåring, säger Anders Ynnerman.
En satsning på 1,3 miljoner kronor med stöd från Skolverket.
– Allt bygger på synergier från forskning och de insatser Norrköpings Visualiseringscenter C gör. Tack vare all kompetens, kan vi med rekordlåg budget göra saker som ingen annan kan göra. Det är unikt att vi kan få den uppväxlingen på det som kommer in i verksamheten. Det Norrköpingsinvånarna får tillbaka är fem gånger mer än vad de petar in, säger Anders Ynnerman inför öppningen.