Teatern arrangerar flyktinggala

Östgötateatern arrangerar en insamlingsgala med anledning av flyktingkrisen i Europa.

Kultur och Nöje2015-11-01 02:00

Som mångaandra enga­-gerar sig nu också Östgöta-

teatern till stöd för flyktingar.

Man gör det i form av en insamlingsgala i Norrköping och i Linköping där pengarna går till FN:s flyktingorgan, UNHCR. Initiativtagare är skådespelaren Stina von Sydow.

– Vi vill också göra något för de människor som är på flykt. I helgen var det till exempel en konstauktion i Söderköping och nu vill vi också hjälpa, säger hon.

Konceptet är detsamma som när teatern arrangerade en kabaret för hemlösa för ett drygt år sedan.

– Ja, vi har samlat ihop folk som vill ställa upp från teatern. Det blir mycket musik och sång men också cirkuskonster och ståupp. Skådespelaren och sångaren Jonas Nerbe gästar galan för att sjunga sånger ur ”Les Miserables”.

Bland övriga som medverkar finns Gustaf Appelberg som är konferencier. Hans kollegor Karin Oscarsson, Sven Angleflod, Liselotte Lindeborg och Pontus Plaenge är också med liksom cirkusartisterna Magali Bancel och Mattias Lindström. Från Ung Scen Öst kommer bland andra Lisa Hu Yu, Ardalan Hakimi och Ebba Petrén.

– Den 16 november spelar vi i Linköping. I Norrköping har det varit svårare att hitta datum så där blir galan först efter nyår, säger Stina von Sydow.

Vintern är lång och hjälpbehovet för flyktingar i Sverige är stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!