Lotta laddar för julshow på Grand

För sjätte året ska Lotta Källström och hennes ensemble höja julstämningen i stan med The Grand Christmas Show.

Kultur och Nöje 1 oktober 2019 19:00

Hösten rusar fram och snart är det jul – och dags för sprakande julshower i Norrköping. Trots hård konkurrens har flera showkvällar på Elite Grand Hotel redan sålt slut. Och nyligen drog repetitionerna igång efter lång planering.

– För mig har julen pågått nästan hela året. Det är mycket som tar tid när man pusslar ihop en show, säger artisten och producenten Lotta Källström.

Mitt under den mest intensiva repetitionsperioden fyller hon dessutom 50 år.

– Jag hade tänkt ställa till med ett hejdundrande kalas, men avbokade det hela eftersom det blir kalas på Grand hela spelperioden, skrattar hon.

I showen serveras julklassiker men också schlager, disco, dans och humor. En del oväntade vändningar brukar Lotta Källströms figur Majsan bidra med. Numera är hon viral –  inte mindre än tre miljoner tittare har sett Majsans Magasin på Youtube. 

– Det är helt galet, säger Lotta. Det låter kanske lite kaxigt att säga att det är skrattgaranti, men det har ju varit så hittills. Och man vet aldrig vad hon hittar på.

Välj ett ord för att beskriva showen.

– Nära. Vi har en närhet till publiken och det blir väldigt speciellt. Man kan fånga publiken på ett häftigt sätt när man har den nära.

På scenen medverkar Anders Håkansson, Jacob Jaldeland,  Elin Ringborg, Elin Hultberg, Jenny Silfvenius och Lotta Källström själv. För första gången är dottern Linnéa inte med i showen. Detta eftersom hon nu har hon fullt upp med popgruppen Dolly Style. 

Premiär blir den 22 november och totalt ges 13 offentliga föreställningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa