Nytt prestigeuppdrag för svensk regissör

Charlotte Brändström ska regissera två avsnitt av den kommande Amazon-serien "Sagan om ringen" som spelas in på Nya Zeeland.

Svenska Charlotte Brändström ska regissera två avsnitt av den kommande Amazon-serien "Sagan om ringen". Arkivbild.

Svenska Charlotte Brändström ska regissera två avsnitt av den kommande Amazon-serien "Sagan om ringen". Arkivbild.

Foto: Drago Prvulovic / TT

Film2021-05-13 20:23

Serien utspelar sig några tusen år före händelserna i JRR Tolkiens "Bilbo – en hobbits äventyr" och "Sagan om ringen"-triologin och är skapad av Patrick McKay och JD Payne.

Charlotte Brändström är hemmastadd i fantasy-genren efter att tidigare ha arbetat med tv-serier som "The witcher", "Jupiter's legacy" och "Outlander". Hon har även blivit Emmy-nominerad för tv-dramat "Julie, chevalier de Maupin".

Redan i början av året begav sig Charlotte Brändström ned till Nya Zeeland för att börja arbeta med vad som beskrivits som världens hittills dyraste tv-serie. Den första säsongen kostar Amazon 465 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor.

– Jag är väldigt peppad på att bli guidad genom Midgård av JD:s och Patricks vision och få fördjupa mig i JRR Tolkiens ikoniska värld. Det är ett stort privilegium att få vara i Nya Zeeland och arbeta med Amazon Studios fantastiska samling av kreativa skapare, säger hon till film- och tv-sajten Moviezine.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om