Lalles Bodega firar 25 år med spelning

Populära coverbandet Lalles Bodega fyller 25 år och firar det med en spelning på Borgen nu på lördag. En rejäl musikfest utlovas.

Lalles Bodega, med Maria "Lalle" Larsson i spetsen, firar sina 25 år med att spela på Borgen nu på lördag, den 5 oktober.

Lalles Bodega, med Maria "Lalle" Larsson i spetsen, firar sina 25 år med att spela på Borgen nu på lördag, den 5 oktober.

Foto: Privat

Kultur2019-10-02 22:37

Det hela började med en spelning på ett bröllop 1994.

– Vi körde vanliga covers, kända låtar som gästerna ville höra. Det gick jättebra. Bröllopsgästerna var nöjda och vi bestämde oss för att fortsätta.

Det berättar Markus Andersson, basist och sångare, i Lalles Bodega. Han är en av tre medlemmar som är med från början. De båda andra är Markus Tikkanen och, förstås, karismatiska sångerskan Maria "Lalle" Larsson som inte minst bidragit med halva gruppnamnet.

– Andra halvan kommer från "Sällskapsresan", säger Markus Andersson.

I en tid då coverband brukar få visst skäll av "duktiga" kollegor, tror Lalles Bodega på sin grej och har dessutom gott om spelningar. Varannan helg, ungefär, är man ute och spelar, både offentligt och på företagsjobb.

– Visst, det finns de som inte gillar band som bara spelar covers. Men det finns väldigt många som gillar det också. Det är dem vi spelar för. Vi spelar för att underhålla och för att se till att folk har roligt. Vi har väldigt mycket låtar på lager. Inte bara äldre. En hel del nytt också.

25-årsdagen firas på Borgen där Lalles Bodega backas upp av Roxanne och Deja Vu Band. Biljetterna uppges gå åt i rask takt. Till sist, så här ser sättningen i Lalles Bodega ut i dag: Maria Larsson (sång), Markus Andersson (bas och sång), Anders Berlin (keyboards), Fredrik Holmlund (trummor) och Markus Tikkanen (gitarr).

– Glöm inte vår roddare och ljudtekniker Jonny "Bråttom" Carlsson, uppmanar Markus Andersson.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!