Avslöjar: Linnéa ny medlem i Dolly Style

I mitten sitter den nya Molly i Dolly Style:  Linnéa källström från Norrköping.
I mitten sitter den nya Molly i Dolly Style: Linnéa källström från Norrköping.

Nu avslöjas hemligheten – Linnéa Källström från Norrköping blir Molly i popgruppen Dolly Style. "Känns jättekul" säger hon.

Kultur 20 september 2019 18:00

Nu är det officiellt att sångerskan Linnéa Källström får bära den rosa peruken och bli Molly i poptrion Dolly Style.

– Det känns jättekul. Lite som en chock, faktiskt, säger Linnéa Källström på telefon.

Det var när är hon jobbade som artist på ett kryssningsfartyg som hon blev upptäckt av en kompis till gruppens producenter Emma Nors och Palle Hammarlund.

– Han filmade och skickade det till producenterna. Ett par dagar senare fick jag ett samtal från dem. Jag blev otroligt smickrad, såklart.

– Det finns inte så många popgrupper med tre tjejer i Sverige. Det är lite unikt. Jag kände ganska direkt att jag ska testa och köra, gå all in.

Linnéa Källström  är uppväxt i Norrköping, men är numera bosatt i Stockholm. Trots att hon bara är 23 år gammal har hon lång scenerfarenhet. Redan som barn var hon med i uppträdanden, shower och musikaler. Bland annat har hon sjungit in ledmotivet till Disneys "Violetta", men under senare år har hon också gett ut musik som soloartist signad av Universal.

Med Dolly Style kommer Linnéa bland annat att synas i gruppens egen Youtubekanal. I ett färskt avsnitt presenteras hon för första gången som "nya Molly". Men hon har redan flera gånger träffat de andra medlemmarna i gruppen, Holly och Polly, alltså Vilma Davidsson och Caroline Aronsson.

– Det känns grymt, lite som att redan ha fått två nya bästisar, säger Linnéa.

Men Dolly Style har också varit i blåsväder. I början av året kom SVT-dokumentären "Dolly Style-fabriken" där tidigare medlemmar riktar kritik mot att de behandlades som dockor och utsattes för krav på vikt och utseende.

Har du sett dokumentären och hur reagerade du?

– Jag har självklart sett dokumentären och ställt frågor om den till Emma och Palle. Jag känner att jag har fått en egen bild och utgår ifrån den, säger Linnéa.

Dolly Style fick sitt genombrott i Melodifestivalen 2015 och skapades av Emma Nors och Pelle Hamarlund. Deras saga om pastelltrion Molly, Holly och Polly från ett dockhus i Dollyville är inspirerad av japanskt kawaii-mode som hyllar det söta och gulliga.

– Molly har ett stort hjärta. Hon är djurvän, snäll och mycket omhändertagande. Det passar mig ganska bra. Jag är en känslomänniska, säger Linnéa.

Hennes första spelning med gruppen blir i oktober på Silja Symphony. Men redan den 21 september möter hon fansen som Molly på en så kallad "meet and greet" i Mall of Scandinavia i Stockholm. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa