Bubbliga kvarterskrogen: "Bygger sakta men säkert"

Restaurangveteranerna Karin Kaltaveridou Larsson och Dimitri Kaltaveridis vill höja standarden på utbudet utanför stan. "Många förknippar förorten med kartongpizza, och det vill vi ändra på", säger Karin.

"Många säger att det känns som att komma hem till någon", säger ägaren Karin.

"Många säger att det känns som att komma hem till någon", säger ägaren Karin.

Foto: Saga Helin

Åby2024-11-08 20:00

Krogkollen

Att driva restaurang utanför innerstaden innebär en speciell dynamik för Karin Kaltaveridou Larsson och Dimitri Kaltaveridis. Paret har lång erfarenhet av restaurangbranschen och har tidigare drivit flera restauranger, däribland Athena och Fräcka Fröken. Deras idéer och visioner är ständigt närvarande, men nu riktar de sitt fokus på sin senaste satsning – Bistro Bubbel i Åby.

undefined
Bistro Bubbel är parets senaste restaurangsatsning.

– Här är allt mer lokalt, vilket gör det mer personligt. Vi bor och arbetar i samma område, vilket påverkar hur vi tänker och agerar. I en större stad är det lättare att vara anonym, men här märks det vi gör och säger på ett annat sätt, säger Karin Kaltaveridou Larsson.

Paret har själva bott i Åby i 17 år och känner sin publik väl. De tror att det är viktigt att anpassa sin verksamhet till lokalområdet. Det känns betydelsefullt med aktiviteter som quiz och dryckesprovningar för att skapa en samlingspunkt.

undefined
"Många säger att det känns som att komma hem till någon", säger ägaren Karin.
undefined
Inne på Bistro Bubbel, där stilen blandar moderna och äldre inslag.

Karin Kaltaveridou Larsson är involverad i varje detalj, från meny till inredning. Inredningen, som är en mix av modernt och vintage, bidrar till miljön där hon vill få gästerna att stanna, oavsett om de är där för en kopp kaffe eller ett glas bubbel. Hon berättar att hon vill att känslan ska vara vardaglig med en touch av lite lyx. Någonting hon upplever att de har lyckats med.

– Många säger att det känns som att komma hem till någon. Det känns fint att höra, säger Karin.

För paret är det viktigt att kvaliteten på restaurangbesöken är lika hög, oavsett om man bor i innerstaden eller utanför.

– Det ska inte vara någon skillnad på om man bor centralt i Norrköping eller på landet. Det tänket har vi oavsett, säger Karin Kaltaveridou Larsson.

undefined
Restaurangen ligger i Åby centrum.

Hon vill höja förväntningarna på vad som erbjuds i området.

– Många förknippar förorten med kartongpizza, och det vill vi ändra på, säger hon.

Enligt Dimitri Kaltaveridis finns det dock vissa skillnader på att driva restaurang i innerstaden och utanför.

– Här är det inte som i stan, där folk går ut för att testa något nytt varje vecka. Här bygger vi sakta men säkert en relation till gästerna, säger han.

Från Norrköpings resecentrum tar det 13 minuter med buss till Åby centrum där Bistro Bubbel ligger. Någonting som Karin Kaltaveridou Larsson hoppas på ska få fler från stan att besöka restaurangen.

– När jag var ung så var man tvungen att göra flera byten för att ta sig till Åby. Idag är det som vilken annan stadsbuss som helst.

Karin Kaltaveridou Larsson uppskattar att kollektivtrafiken blivit smidigare och pekar på att det också är lätt att stanna för bilister som färdas på motorvägen. Men det finns någonting hon saknar.

– Ja, vi väntar på att någon ska starta en Åby-taxi. Vissa som bor i området omkring Åby har fortfarande långa avstånd in till centrum. Det fanns förr och det tycker jag verkligen att någon ska återuppta.

När de ombeds rekommendera vad gäster som aldrig varit där tidigare bör beställa, tvekar de inte.

– Pinsor har blivit väldigt populära, säger Karin. Det är ett bra komplement till de andra pizzeriorna i närområdet.

Och vad ska man dricka?

– Bubbel, såklart. Det är ju vårt signum, ler Dimitri Kaltaveridis.

Bistro Bubbel

Öppettider: Måndag stängt, tisdag–lördag 16–23, söndag stängt.

Antal platser: Pris per huvudrätt: 159–349 kronor.

Karin och Dimitri rekommenderar: Deras pinsor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!