Karibienkryssning mot nya möjligheter?

Karibienkryssningen kan öppna nya dörrar för musikalartisten Lovisa Ericson från Åby. Det är vad hon hoppas på.

Lovisa Ericson från Åby siktar på en karriär som musikalartist. Under vinterhalvåret kommer hon att ingå i en stor show på ett kryssningsfartyg i Karibien.

Lovisa Ericson från Åby siktar på en karriär som musikalartist. Under vinterhalvåret kommer hon att ingå i en stor show på ett kryssningsfartyg i Karibien.

Foto: Gunnar Hagberg

Åby2019-09-10 19:45

Sedan något år tillbaka bor Lovisa Ericson från Åby i London. Där finns möjligheterna för en ambitiös musikalartist som kämpar för att följa egna drömmen. Men samtidigt också konkurrensen.

– En tuff bransch, säger hon.

– Ingen dans på rosor. Jag vet inte hur många auditions som jag har gått på bara för att bli besviken. Det är nästan värst när man är med till sista gallringen men sedan inte hör någonting. Att komma in i ett väntrum där det redan sitter 40 tjejer är också en utmaning.

Men nu har nya dörrar och möjligheter plötsligt öppnats på glänt för Lovisa Ericson. Den 2 oktober åker hon till Miami för att dra igång repetitionerna inför en vintersäsong ombord på kryssningsfartyg i Karibien. Väl ombord ingår hon i den show som ska underhålla gästerna ute till havs. Lovisa Ericsons kryssningsfartyg kastar loss den 17 november från Galveston.

– Jätteroligt och jag är verkligen glad för chansen, säger hon.

– Det är en stor show vi sätter upp ombord och dessutom ska jag hålla i lite danslektioner och sjunga en del i baren. En bra chans eftersom det är duktiga medarbetare med rutin från både West End och Broadway. Förhoppningsvis kan det leda till fler möjligheter.

Lovisa Ericson är utbildad musikalartist och har gått Balettakademien i Göteborg.

– Jag står på tre ben. Sång, dans och skådespeleri. Man måste vara bred för att klara sig i konkurrensen.

I väntan på att inleda repetitionerna laddar Lovisa Ericson på hemmaplan i Åby.

Sedan något år tillbaka bor Lovisa Ericson i London.
Sedan något år tillbaka bor Lovisa Ericson i London.
Karta: Åby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!