Ny film av lokal filmskapare

Titus Paar är på gång igen. Den här gången med en ny kortfilm. Helt improviserad och gjord utan soundtrack. Musiken ska istället framföras live av en tiomannaorkester vid premiären på söndag under Live Score Festival i Stockholm.

7 november 2018 21:15

Han ligger inte på latsidan direkt, Titus Paar, filmskaparen från Norrköping. Knappt har han hunnit presentera dokumentärfilmen med artisten Anders Wendin i "Moneybrother möter den hemliga Kogistammen" förrän han är redo med en ny kortfilm.

Den här gången är det "We´ll never grow old" som är redo för premiär

– Den utspelas i 90-talets Norrköping och handlar om ett fiktivt rockband där sångaren är döende i cancer, berättar Titus Paar.

Premiär blir det på söndag under Sveriges första Live Score Festival på Kulturama i Stockholm.

– Festivalen har funnits i bland annat Paris och Los Angeles tidigare och jag har alltid velat vara med så det känns väldigt bra, säger Titus Paar.

Festivalens syfte är att lyfta filmmusikens betydelse för filmen. Detta sker genom att det visas ett antal kortfilmer, med tillhörande nykomponerad originalmusik framförd av en 10-mannaorkester live, samtidigt som filmen visas.

– Det blir ett coolt möte, säger Titus Paar.

Det är inte bara premiärvisningen som blir annorlunda. Även arbetssättet skiljer sig från det som Titus Paar brukar använda sig av.

– Jag har alltid gjort väldigt planerade och storslagna filmer och ville göra något precis tvärtom. Jag ville göra nåt mindre där jag inte dödar så mycket folk. Det här är ett litet, intimt format och är helt improviserad.

– Min plan är också att göra den här historien i långfilmsformat framöver men den får vänta på sin tur. Jag har väl fyra-fem projekt som ligger före just nu, säger han.

Titus Paar spelar själv huvudrollen och i övriga roller finns Moa Enqvist Stefansdotter och Andreas Rylander. "We´ll never grow old" kommer även att visas på Cnema i Norrköping. 16 december kommer den att vara förfilm till "Moneybrother möter den hemliga Kogistammen". Då med filmmusiken inspelad från premiärvisningen på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Pihlblad