Hjälp oss att utse Årets Norrköpingshjälte

Norrköpings Tidningar söker nu nomineringar till Årets Norrköpingshjälte. Har du en hjälte i din vardag som förtjänar att uppmärksammas? Hör av dig till oss!
Norrköpings Tidningar söker nu nomineringar till Årets Norrköpingshjälte. Har du en hjälte i din vardag som förtjänar att uppmärksammas? Hör av dig till oss!

Vi vet att de finns, de där vardagshjältarna som gör allt för sin omgivning. Hjälp oss att nominera Årets Norrköpingshjälte.

Norrköping 3 oktober 2023 08:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är mörka tider. Vi har just lagt en vecka till handlingarna där fler än 10 personer har dödats i skjutningar och explosioner. Det är mycket som går i svart. Inte minst gängvåldets utbredning i vår stad och i vårt land. Regeringens svar är bland annat mer omfattande lagstiftning och längre straff.

När jag läser det tänker jag att den viktigaste kraften, civilsamhällets engagemang, inte går att lagstifta fram. Den växer fram där den som mest behövs.

Nu har vi en eskalerande ekonomisk kris, ett samhälle som alltmer slits isär, ett brutalt krig i vårt närområde med hot om kärnvapen och en klimatkris som inte bara har knackat på dörren utan står i farstun och trampar. Det är mycket dystert. 

Vi behöver det ljusa nu, att hitta människor runt om oss som outtröttligt arbetar för att göra andra människors liv bättre. Människor som sprider hopp om att det ljusa i livet finns, att vi bryr oss om varandra och vill varandra väl.

Norrköpings Tidningars mål är att driva på för ett välmående samhälle för alla. Det gäller allt vi gör, från vår journalistik till våra kommersiella samarbeten. Det var därför lätt för oss att utforma kriteriet för Årets Norrköpingshjälte som vi nu lanserar: Utmärkelsen ska gå till en person eller organisation som verkar för ett välmående Norrköping för alla. Priset delas ut i samarbete med Stadsmissionen i Östergötland.

De finns överallt runt omkring oss dessa krafter. Det gäller bara att vi ser dem. Vem eller vilka ser du som gör Norrköping och för all del, världen, till en bättre plats att leva i?

Tanken är att vi varje år framöver med detta pris ska lyfta fram och uppmuntra personer eller organisationer som gör en insats utöver det vanliga.

Nominera den eller de, eller den organisation, som du tycker ska hyllas. Skicka din nominering direkt till mig: fredrik.lagerqvist@nt.se senast den 30 oktober. Vänta inte, vi är ivriga att få era förslag. Vi vill ta del av din vardag som är fylld av hjältar som gör gott i det tysta.

Efter nomineringstiden kommer en jury att välja ut tre kandidater som vi kommer att presentera för er läsare. Alla tre blir sedan inbjudna till Peter Johanssons konsert den 2 december i Louis De Geer i Norrköping, där Norrköpings Tidningar kommer att dela ut priset Årets Norrköpingshjälte 2023. 

Det ser jag fram emot, ett ljus i december.

Välkommen med din nominering till Årets Norrköpingshjälte!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa