Så kan du hitta njutning – mellan anus och pungen

"Du kommer inte att vakna upp som en av grabbarna i Fab 5 efter anal penetration", skriver Alexandra Rejsmar.
"Du kommer inte att vakna upp som en av grabbarna i Fab 5 efter anal penetration", skriver Alexandra Rejsmar.

"Egentligen borde det vara helt självklart för en man att få ta ett finger i röven utan att kallas bög", skriver Alexandra Rejsmar.

Krönika 19 januari 2024 19:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I dagarna släpptes en dokumentär på SVT med namnet “Anal Extas”. Här ser vi kändisar och sexologer som pratar om den så kallade manliga G-punkten. Egentligen pratar vi om prostatan, något som målas upp som en hemlig nöjesplats hos män. Jag kanske är naiv, men jag var rätt säker på att de flesta av oss hade koll på prostatan. Om inte så är det verkligen dags att uppmärksamma den, inte bara för nöjes skull utan också för att prostatacancer är den mest utbredda cancerformen i vårt land. Detta är något som nämns i förbifarten i dokumentären, men sedan är fokus helt och hållet på njutningen som prostatan kan skänka.

Något som slår mig är att män återigen ska målas upp som offer för machokultur. Egentligen borde det vara helt självklart för en man att få ta ett finger i röven utan att kallas bög. Men faktum är att det krävs väldigt lite för att en man ska kallas för det skällsordet och att män i alla tider målat in sig i det machohörnet på egen hand.

undefined
"Du kommer inte att vakna upp som en av grabbarna i Fab 5 efter anal penetration", skriver Alexandra Rejsmar.

Det är märkligt att det skulle vara mer gay att som man penetrera sig själv i anus än att dra i sin penis. Egentligen krävs det att man ska vara med en annan man för att det ska vara en "gayig" handling. Ännu märkligare är det att man fortfarande ser på en sexuell läggning, två vuxna människor emellan, som något mindre än en heterosexuell relation.

Morgan Freeman twittrade “Jag hatar ordet homofobi. Det är inte en fobi. Du är inte rädd. Du är ett rövhål”. Detta är något jag trummat in i mina barn. För trots att vi är ett land som skyddar dem som behöver fly sitt land där homosexualitet är straffbart används gay och bög flitigt av våra ungdomar i nedsättande termer. Barn föds naturligtvis inte som homofober, lika lite som de föds som rasister. Detta kommer från oss vuxna. Rättare sagt från vuxna män. Det är mycket sällan som kvinnor slänger sig med dessa ord för att såra eller kränka. Med det sagt är vi inte fria från fördomar och illasinnade handlingar. Jag tror bara att vi är fyndigare.

Men för att återgå till njutning via prostatan – lite kul ska vi ju ha. Eller nja, jag kommer att vifta med ett varnande finger (haha). Det finns saker som inte togs upp i dokumentären och som jag önskade att de hade belyst innan de uppmuntrade alla Sveriges män att köra upp fingret i röven. Anus är en muskel och den är inte gjord för penetration, även om det går. Därför bör den alltid behandlas som en sådan. Jag har jobbat inom akutvård och har stött på allt för många främmande föremål i tarmen hos de som inte läst på tillräckligt innan de köpte sin biljett till det nöjesfältet.

undefined
"Jag har jobbat inom akutvård och har stött på alltför många främmande föremål i tarmen hos de som inte läst på tillräckligt innan de köpte sin biljett till det nöjesfältet", skriver Alexandra Rejsmar.

Nummer ett är att aldrig stoppa upp något utan ett tydligt stopp, inom sexleksaksbranschen kallas det T-stopp. Detta då tarmen går hela vägen upp till magsäcken. Ett föremål kan således vandra hur långt som helst, det är inte att rekommendera. Vid penetration bör du också använda rikligt med glidmedel. När du tror att du använt för mycket – ta lite till. Vill du prova hur prostatamassage känns – vilket jag rekommenderar – kan du först massera den utifrån. Det gör du mellan anus och pungen. Känns det skönt kan du börja i liten skala med penetration. Prövar du ihop med någon är det omslutande sex som gäller, ingen ska alltså sätta på den andre. Den som släpper in en partner ska vara den som för. För att underlätta och inte skada muskeln är det också en fördel att lätt krysta vid insläpp.

Summan av det hela är att ja, det kan vara otroligt härligt och nej, du kommer inte att vakna upp som en av grabbarna i Fab 5 efter anal penetration. Men ta det varligt och se till att ta det lugnt!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa