Nu blir vi ännu vassare – för att hålla löftet till dig

Mer fördjupning, fler avslöjanden och mer riktigt vass journalistik som lyfter fram missförhållanden i ljuset. Nu satsar vi på NT på en helt ny grävredaktion – för att ge dig som läsare lokal, grävande journalistik.

Krönika 17 september 2022 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi lovar att vara din guide på de lokala arenorna dygnet runt, året om. Vi kommer att granska, informera, underhålla och vara läsarnas ögon och öron. Både i maktens gömda korridorer och kanske hemma hos dig vid köksbordet. Högt och lågt, till nytta och nöje.”

Du har kanske läst de raderna förut? Det var så vi formulerade vårt löfte till dig som läsare i februari 2021, när vi presenterade vårt fokus framöver, för att ge dig som bor i Norrköping, Finspång, Söderköping och Valdemarsvik den vassaste journalistiken.

Vi har jobbat med det varje dag sedan dess. För att hålla löftet till dig. De senaste åren har vi satsat på att göra just detta – informera, underhålla och granska.

Vi har informerat. Vi har varit dina ögon och öron på platser där de har behövts – oavsett om det handlat om spadtag vid nya byggen, svåra trafikolyckor, omfattande bränder eller om påskupploppen, när våra reportrar gjorde allt för att ge dig den senaste informationen när den behövdes som mest.

Vi har underhållit. Vår satsning Krogkollen har varit en av de mest lästa serierna på nt.se och lockat matglada från hela vårt spridningsområde och våra liverapporteringar från den heta festivalsommaren var precis vad många av er ville ha. Och då har vi inte ens nämnt sportens bevakning av IFK Norrköping, som aldrig tidigare har punktmarkerats så tydligt som nu – och som gillas starkt av många IFK-supportrar.

Vi har granskat. Våra reportrar har djupdykt i problemen inom demensvården, berättat om personalbristen inom sjukvården och avslöjat hur kommunen arbetat för att stoppa bidragsfusk, med metoder som blivit starkt ifrågasatta. Vi har plöjt igenom handling efter handling i omfattande brottsutredningar för att kunna guida dig – dag efter dag – och vi har kunnat visa upp brottsoffren, som trots att de anmält det de utsatts för till polisen inte fått upprättelse.

Men nu ska vi bli ännu vassare. Det är därför vi gör en historisk satsning på grävande journalistik. En satsning som förstärker och fördjupar ett redan starkt nyhetsarbete.

I vår nya grävredaktion kommer tre reportrar – Annika Flood, Peter Johansson och Jenny Carlsson – att frikopplas för att på heltid jobba med just det. Grävande journalistik. 

Vår grävredaktion kommer att ledas av en mycket erfaren "grävare" – Christian Ströberg, senast verksam på P4 Östergötland och som jobbat för SR:s granskande program Kaliber. Med rekryteringen fortsätter NT att bygga ett ännu starkare lag för att du som läsare ska få ut max av din prenumeration och din läsarupplevelse. Med den här satsningen vill vi också ställa oss först i ledet i det lokala samhället för att slå vakt om demokrati och yttrandefrihet. 

Men en grävredaktion är ingenting utan dig. Många granskningar och avslöjanden börjar med ett tips. En del är långa och utförliga. Andra meddelanden är korta: "Kolla på det här". 

Vi vill ha dina tips. Du kan tipsa oss via vår vanliga mejladress tipsa@nt.se eller via 011-200 166. Men vi lanserar nu också en tjänst kallad Newsleaks, som gör det enkelt för dig att lämna information till oss på ett säkert sätt.

Som tipsare kan du självklart vara anonym. Men vårt arbete med tipset underlättas om vi kan ta kontakt med dig. Newsleaks hittar du här: https://ostmedia.newsleaks.se/

undefined
Norrköpings Tidningar har anställt en grävchef och inrättat en ny redaktion i redaktionen som ett steg för att ge alla läsare mer grävande journalistik.

 
 
 
 
 
 
NT satsar på grävande journalistik

NT satsar på grävredaktion – för att avslöja missförhållanden: "Vi har redan en del tips att börja arbeta med"

NT satsar på grävredaktion – för att avslöja missförhållanden: "Vi har redan en del tips att börja arbeta med"
Ämnen du kan följa