Rejsmar rekommenderar: Den underskattade parleksaken

Alexandra Rejsmar avslutar året med att svara på frågor från er läsare.
Alexandra Rejsmar avslutar året med att svara på frågor från er läsare.

Det här skulle egentligen varit en årskrönika men i ärlighetens namn känner jag att vi alla förtjänar någon form av skadestånd för de senaste åren. Jag säger som Astrid Lindgren ”döden, döden, döden” och går vidare.

Krönika 29 december 2023 19:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Istället avrundar jag året med att svara på lite frågor jag fått av er läsare. 

Fråga: Hej Alexandra! Jag undrar hur det går med att sluta snusa och om du har några tips till mig som tänkt sluta efter nyår? 

Svar: Det går bra, tack som frågar! Mitt tips är att inte sluta alls om du inte har något som motiverar dig. Jag tror det behöver finnas ett tydligt motiv du kan luta dig mot när reptilhjärnan försöker övertala dig om att börja igen. Mitt andra råd är att barbacka det, inga substitut eller snuttefiltar, det är lätt att byta ut dåliga vanor mot andra och det är tufft nog att sluta med en. Men jag är ingen expert på ämnet.

Fråga: Tack för att du presenterade sexleksaken lufttryck, det har verkligen varit revolutionerande för mig och min partners sexliv. Jag undrar om det finns någon parleksak du kan rekommendera? 

Svar: Vad glad jag blir! Geishakulor, kanske den mest underskattade sexleksaken som finns när det kommer till vaginalt sex. För upp kulorna och låt dem vara inne under penetration. Kulorna kommer att förhöja upplevelsen för båda parter när de rullar mot penis och slidväggar. Geishakulor ska dock inte förväxlas med knipkulor. Försöker du träna dina vaginala muskler med geishakulor lär du bli besviken. Dessa är nämligen gjorda för att komma ut av sig själva efter sex. 

Fråga: Jag och min kille har varit ihop i snart ett år. Vi har dock inte sagt de tre orden till varandra och jag undrar när det är läge för det? Jag är orolig att det ska förstöra något om vi säger det för tidigt. 

Svar: Jag gissar att det handlar om ”jag älskar dig” och jag tror att det bästa läget att säga det till någon är innan det är för sent. Övertänk det inte. 

Fråga: Var i relation med mitt ex i fem år, han gjorde slut och sa att hans känslor svalnat. Själv slutade jag aldrig att älska honom. Nu vill han ha mig tillbaka och jag vill inget hellre men är orolig för att han ska ta mig för givet då. Ska jag gå med hjärtat eller hjärnan? 

Svar: Gå med hjärtat! Livet är för kort för stolthet och spel. Uppenbarligen ångrar han sig och kanske var tid isär det ni behövde för att tända lågan igen. När den rätta dyker upp, säger hjärtat till. Då får huvudet säga vad det vill. 

Gott nytt år kära vänner! 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa