Titta på mobilen kan vara skillnaden mellan liv och död

Signaturen "Yrkeschaufför" uppmanar trafikanter att inte sitta med telefonen medan man kör.
Signaturen "Yrkeschaufför" uppmanar trafikanter att inte sitta med telefonen medan man kör.

Vill börja denna insändare med att skicka mina varmaste tankar till den omkomne TMA-arbetarens familj.

Insändare 8 juni 2022 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sen vill jag rikta ett stort tack för en mycket bra insändare och korrekt bild över hur det ser ut på våra vägar idag med all denna yrkestrafik från andra länder från insändaren ”orolig, och idag väldigt ledsen, bilförare.” Tyvärr finns det även svenska chaufförer som inte förstår att man är reklamskylten utåt sett för sitt åkeri eller företaget man representerar.

Jag jobbar själv som yrkeschaufför (kör farligt gods) och har gjort så i över 25 år och det fullkomligt lyser om bilen från vilket företag jag kommer ifrån. Jag är väl en av få chaufförer som håller hastigheten och försöker att föregå med gott exempel. Visst jag gör fel eller missbedömningar ibland också. Jag är ju bara människa jag med.

Jag vill inte anklaga privatbilisterna på något sätt men skulle önska att man kunde ha lite mer förståelse för vår situation, det tar lite längre tid att starta igång 60-64 ton.

Till sist skulle jag vilja uppmana alla privatbilister samt yrkeschaufförer att ge tusan i att hålla på med mobilen när man kör (det är olagligt). Att titta på telefonen en sekund kan vara skillnaden mellan liv och död.

Visa lite mer respekt och håll avstånd till varandra så kommer vi alla hem till våra nära och kära.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa