Vita Hästens styrelse - sover ni gott om natten?

Tänk att en styrelse i en idrottsförening kan få grusa vägarna för så många förhoppningsfulla och skickliga hockeyspelande ungdomar till förmån för sina egna barn. För mig är detta något som alla sponsorer till Vita Hästen har rätten att veta.

Styrelsemedlemmar som har egna spelande barn i föreningen har låtit sina barn ”flytta upp” ett lag i ålder samtidigt som det i Hästens värdegrund står att det inte får ske, skriver signaturen Tack för mig!

Styrelsemedlemmar som har egna spelande barn i föreningen har låtit sina barn ”flytta upp” ett lag i ålder samtidigt som det i Hästens värdegrund står att det inte får ske, skriver signaturen Tack för mig!

Foto: Kenny Wiis

Insändare2021-05-26 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Här kommer några utvalda exempel för att beskriva vad som faktiskt sker:

Styrelsemedlemmar som har egna spelande barn i föreningen har låtit sina barn ”flytta upp” ett lag i ålder samtidigt som det i Hästens värdegrund står att det inte får ske. Alla ungdomar ska spela i det lag man enligt födelseår tillhör. Då styrelsemedlemmarna ”flyttade upp” sina egna barn var det flera duktiga spelare som också önskade få ”flyttas upp” men fick då ett nej med hänvisning till Vita Hästens värdegrund. Dessa spelare spelar inte längre i klubben.

Styrelsemedlemmar driver ett företag där de bland annat hyr istider av kommunen för att i sin tur hyra ut dessa till föreningens ungdomslag till ett högre pris. Vad är syftet till det? Kan inte styrelsen hyra av kommunen i Vita Hästen namn? Finns här pengar att tjäna på sin ”egen” förening?

Styrelsemedlemmar har headhuntat och anställt funktionen ungdomsansvarig i Vita Hästen. Den ungdomsansvarige är en betald tränare (avlönas av Vita Hästen) för laget där  styrelsemedlem ”råkar” ha sitt eget barn. Dessutom bor denna ungdomsansvarig hemma hos en styrelsemedlem.

Det är den ungdomsansvarige som sätter istiderna för alla lag. Av någon märklig anledning får just lagen där styrelsemedlemmarna har sina barn fler istider än de lag som enligt Hästens värdegrund ska ha flest träningar per vecka.

Styrelsemedlemmar har hängt i korridorer och på läktaren till och från under hela pandemin. Fruktansvärt nonchalant beteende om ni frågar mig, att sätta sitt eget behov före ungdomarnas hälsa. Är det så en styrelsemedlem är en förebild i en förening?

Styrelsemedlemmar  ringer upp föräldrar och skäller ut dom som ställer relevanta frågor kring beslut, där föräldrar bara vill ha förklaringar till beslut som fattats av styrelsen. Härskarteknik?

Framstående och skickliga tränare väljer att lämna föreningen med anledningen att de är toppstyrda och inte tillåts agera utifrån egen kompetens och värderingar.

I uttagningen till juniorlagen plockas ungdomar vars föräldrar uttryck sina åsikter, som inte alltid lirar med styrelsens agerande, bort på ett strategiskt sätt. Detta är en sådan soppa att jag inte vet hur den ska beskrivas mer än att ungdomarna i team-05 nu har blivit svikna av sin egen förening som de i många år troget har slitit för. Ungdomarna i laget har aldrig tidigare blivit så illa behandlade och nu har de blivit det av vad som borde vara deras förebilder. 

Lokalt hockeygymnasium som det så fint heter på hemsidan, finns inte. Känner Utbildningskontoret och ansvarig rektor till hur fruktansvärt dåligt detta sköts av Vita Hästen? Vet ni om att ungdomarna som sökte till det lokala hockeygymnasiet blev behandlade som skit. Juniorverksamheten satt och ljög ungdomarna och föräldrarna rakt upp i ansiktet om hur antagningen gått till. Om ni inte visste detta innan så borde ni nu verkligen gå in och agera omedelbart, detta går inte i linje med vad skolorganisationens värderingar säger. 

 Mitt största råd till er styrelsemedlemmar, avgå innan ni sätter förödande spår hos fler ungdomar än de som redan nu är drabbade.