Vita Hästen skulle behöva en stor stark sponsor

Man frågar sig hur andra mindre orter kan driva allsvensk ishockey utan alltför stora ekonomiska problem.

Insändare 15 mars 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Västervik är ett bra exempel. Andra har större företag i ryggen. Pantern i Malmö gick dock i konkurs men dom hade ju övermäktig konkurrens i SHL-laget Mif. Södertälje har alltid haft Scania som stöttat. Har själv bott där för länge sedan. Då var nästan halva laget anställda på Scania. 

De fick också se till att en inomhusarena – Scania Rinken – byggdes sent omsider. (Den gamla rinken finns fortfarande kvar.)

 

Vita Hästen skulle nog behöva någon sponsor typ Siemens. Tänk Siemens Arena. Jämför Saab Arena i Linköping. Hur mycket stöttar Holmen? Slättö har nog gjort vad dom kunnat. Då kommer man in på konkurrenssituationen inom Norrköping. Gäller ju konkurrens om sponsorer. Konkurrenterna huserar ju i elitserien. Platinum Cars Arena för IFK. Stadium Arena för Dolphins. 

Konkurrens om publiken. Hänger ihop med ovan nämnda. Räcker hockeyintresset? Publiken är ju van vid att se elitseriematcher i fotboll och basket. Jämför med Linköping LHC. De har inte samma konkurrens från andra idrotter på elitnivå. Konkurrens om kommunens gunst. 

 

Där har man nog också dragit kortaste strået. Har inte gjorts tillräckligt när det gäller isytor på länge. Klubbens verksamhet när det gäller ungdomsverksamhet är viktig men den känner jag inte till tillräckligt för att kommentera.

Att få fram spelare från de egna leden är dock nödvändigt. Man måste komma ur den negativa spiralen dålig ekonomi – värva sämre spelare – sämre resultat – lägre publiksiffror – sämre ekonomi. 

Om man kunde ta klivet upp som LHC gjorde skulle nog mycket lösa sig även om det är kämpigt ekonomiskt att driva ett elitserielag. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa