Viktigt med folkligt engagemang för förändring

Tack Anna Bäck för att Du som anställd inom kommunens verksamhet hade modet att påpeka de stora brister Du upplever i ditt arbete.

Insändare 9 juli 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Jag skäms över att arbeta som fritidspedagog i kommunen" NT 30/6

 

Nyligen var det specialistundersköterskan Therese Bardun Cronström, anställd inom kommunens äldreomsorg som i en insändare beskrev bristerna på sin arbetsplats.

För att få förändring i kommunen där vi upplevt stora nedskärningar inom skola och omsorgsverksamheterna under den nuvarande mandatperioden krävs flera Anna och Therese plus ett folkligt engagemang från ett underifrånperspektiv.

 

Exempelvis så som skett när det gäller Holmens och Tekniska Verkens planer på att etablera vinkraftindustrier i kommunens skogar. Två motståndsföreningar har bildats just ifrån ett underifrånperspektiv, fått stöd av tusentals personer ”Rädda Kolmårdsskogen” samt ”Rättvisa Vindar Norra Östergötland” och just detta faktum har gjort att vi har en debatt om vindkraften.

 

 Att höra av oss när vi inte är nöjda med vad som sker i kommunen är ju en demokratisk rättighet som vi alla har.

Tänk om vi kunde få till ett liknande folkligt engagemang som kräver mer resurser till kommunens skolor och omsorgsverksamheter.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa