Viktigt att alla elever får möjligheter

Norrköpings kommun vill stärka likvärdigheten mellan alla skolor och underlätta för elever och lärare vid byte av skola eller arbetsplats, och vi ser därför en stor vinst i att erbjuda ett gemensamt digitalt läromedel.

NE.se är ett ekonomiskt fördelaktigt avtal där det ingår digitala läromedel för alla stadier och ämnen i grundskolan samt flera kurser för gymnasieskolan, skriver representanter för Norrköpings kommunala skolor.

NE.se är ett ekonomiskt fördelaktigt avtal där det ingår digitala läromedel för alla stadier och ämnen i grundskolan samt flera kurser för gymnasieskolan, skriver representanter för Norrköpings kommunala skolor.

Foto: Alexander Olivera/TT

Insändare2021-06-15 16:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar direkt

Likvärdighet är viktigt för att alla elever, oberoende av vilken skola de går på, får möjlighet att utveckla sitt lärande utifrån sina behov och förutsättningar. När vi på central nivå tecknar gemensamma avtal ökar likvärdigheten och kostnaderna blir lägre än om varje skola var för sig tecknar egna avtal, eller alternativt inte har råd att teckna något avtal.

Digitala verktyg används som en del i arbetet med att öka måluppfyllelsen för elever och underlätta lärarnas arbete. NE.se är ett ekonomiskt fördelaktigt avtal där det ingår digitala läromedel för alla stadier och ämnen i grundskolan samt flera kurser för gymnasieskolan. Läromedlet bygger på läroplanerna för grund- och gymnasieskolan och avsikten är dels att läromedlet ska stödja arbetet med framgångsrik undervisning, men också att det ska kunna påverkas, utvecklas och förbättras.

Tyvärr är ju inga avtal gratis, utan kostnader för de digitala verktygen kostar pengar, på central alternativt lokal nivå. Intäkterna är den elevpeng vi har att tillgå som vi måste handskas varsamt med. 



Vid nytecknande av avtal genomförs dialog och utvärderingar med skolornas personal och rektorer. Målet är alltid att lyssna in synpunkter och utifrån det göra det val som främst tar hänsyn till likvärdigheten för alla barn i kommunen, deras undervisning och måluppfyllelse samt använda de resurser vi har på bästa möjliga sätt.