Viktigare med returpunkt än att gräva efter benknotor

Jag delar till fullo Thomas Waldens insändare och väntar med spänning svar på ställda frågor.

Insändare 21 juni 2021 16:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Vem har tvingat er att stänga Returpunkten?" NT 16/6

Jag delar till fullo Thomas Waldens insändare och väntar med spänning svar på ställda frågor. Hur kan denna kaotiska situation fått uppstå? Finns det ingen politiker eller tjänsteman inom denna "eminenta hönsgård" som vågar slå näven i bordet och säga ifrån? Begriper man inte att efter flera års inarbetande av avfallshanteringen till en ganska rationell hantering så skjuter man hanteringen i sank.

 

Folk/kunder blir förbannade på hur detta ärende sköts och finner nu nya och icke acceptabla sätt att bli av med avfallet. Det märkliga är att efter flera års hantering av ärendet så verkar man stå och stampa på samma ställe som för flera år sedan. Dock med två tänkbara och temporärt acceptabla förslag till placering. Båda överklagas och tiden närmar sig stängningsdags för Returpunkten.

 

Att det ena överklagas av boende i dess närhet har jag förståelse för. Det andra alternativet vid Fiskebyvägen verkar vara acceptabelt för alla utom Länsstyrelsen som uppenbarligen har förtursrätt att prioritera sitt behov att gräva fram benknotor och stenar för att dra slutsatser om folks leverne för hundratals år sedan. Är detta rimligt och klokt? Låt grävarna komma till platsen efter att platsen nyttjats om det är så viktigt. Det verkar vara dags att med skärpa säga ifrån om detta ständiga grävande som försenar och fördyrar för verksamheter som drabbas.

Det finns ju företrädare från kommunen inom regionen och länsstyrelsen som tillsammans med kommunpolitiker rimligen borde ta  ett ansvar för en lösning av detta ytterst akuta ärende. Skrid till verket omgående! Låt inte detta bli ett nytt hasselsnoksärende eller Femöresbron.


Ämnen du kan följa
Flytten av Returpunkten

Svedahl om kritiken mot nya returpunkten: "Inte kommunens mest lyckade projekt"

Svedahl om kritiken mot nya returpunkten: "Inte kommunens mest lyckade projekt"

Nodra om bygget av nya returpunkten: "Det får ta den tid det behöver"

Nodra om bygget av nya returpunkten: "Det får ta den tid det behöver"

Insändare: Vem betalar dubbla kostnaden för flytt av Returpunkten?

Vem betalar dubbla kostnaden för flytt av Returpunkten?

Insändare: Oacceptabel hantering av skattemedel

Oacceptabel hantering av skattemedel

Insändare: Returpunkten ett ekonomiskt haveri

Returpunkten ett ekonomiskt haveri
Visa fler