Svar
"Risk att bli sjuk efter julbordet" NT 25/11
Söderköpings verksamheter har under hela pandemin tagit ett stort ansvar för att motverka spridning av smittsamma sjukdomar i sina miljöer, vilket vi även fortsatt kommer att göra.
Vid alla interna och externa arrangemang följs rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Östergötland och vi har inga särskilda begränsningar kopplat till vår personal när det gäller sociala aktiviteter.
Julbord eller andra aktiviteter som sker i våra verksamheter ses som en trevlig gest och ett varmt tack till våra medarbetare som gjort och gör ett fantastiskt gott arbete.
Vid julbord på restaurang, som insändaren beskriver, har vi tillit till att restaurangerna följer de rekommendationer som finns. Chef gör också alltid riskbedömningar då det finns risk för smittspridning, vilket också sker vid sådana här aktiviteter.
Fortsatt vet vi också att god handhygien, avstånd och att inte delta när man har förkylningssymtom är det säkraste skyddet mot smitta.