Vi vill se mål och målchanserna i repris på skärmen

IFK Norrköping är i underhållningsbranschen.

Insändare 4 november 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vissa kanske inte håller med om det om man ser till prestationerna på plan det gångna året. Det jag talar om är dock inte det sportsliga som händer på planen, utan jag syftar på den publikupplevelse och inramning man upplever när man går på Parken. 

På det stora hela är det helt fantastiskt. Vi har exempelvis Sveriges bästa fans som sjunger oavbrutet och levererar fantastiska tifon. Vidare är inpasseringen in på arenan otroligt smidig, trevliga pubar och välsmakande kokt korv finns till försäljning. 

 

Det finns således inte så mycket att klaga på, men det finns ett sorgebarn. Nämligen storbildsskärmen, eller snarare, produktionen av det som visas på skärmen under matcherna. Som det är nu visas endast det som pågår i realtid på skärmen. Ganska meningslöst kan tyckas då man rimligen har ögonen på det som händer på planen. 

Jag kanske är fel ute, men själva idén med en storbildsskärm vid fotbollsmatcher måste väl vara att reprisera mål och andra viktiga händelser som skett på planen? Av det får vi intet se. 

 

Däremot får vi se återkommande reklam från Allsvenskans huvudsponsor. Jag har full förståelse för att man undviker repriser av situationer som kan leda till att domarinsatsen ifrågasätts, men åtminstone något mål eller någon målchans per match borde väl vara okontroversiellt att visa. Eller är det helt enkelt fel på reprismaskinen (om det finns något som heter så)? Om så är fallet föreslår jag att IFK till nästa år kostar på sig en reprismaskinreparatör i världsklass. Kosta vad det kosta vill.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa