I Valdemarsviks kommun motarbetas nybyggare

Äntligen har vi ett nytt styre i Valdemarsviks kommun, som tyvärr tar över i en begynnande lågkonjunktur!

Arkivbild. Signaturen "Byggplaner som grusats" skriver att Valdemarsviks kommun lägger sig i för mycket när man ska bygga nytt.

Arkivbild. Signaturen "Byggplaner som grusats" skriver att Valdemarsviks kommun lägger sig i för mycket när man ska bygga nytt.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2022-11-09 13:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men man får ändå se det som en nystart vilket vi nog behöver i kommunen!

Men nu till nånting som är ett stort problem!

Vi som vill bygga, till exempel hus, båthus, garage eller carport får ju slåss med näbbar och klor för att kunna genomföra våra planer! Är det inte avstånd, höjd eller färg som är fel på det som vi vill bygga så är det väntetider på handläggningen! Lite mer spelrum borde man kunna ge! När man så gärna går ut i tidningen och talar med oroad stämma att utflyttningen från kommunen måste minska, då rimmar det illa när unga barnfamiljer vill investera sina pengar och bygga här, nästan motarbetas!

I grannkommunen Åtvidaberg är det så mycket smidigare, där är det en helt annan atmosfär för ”nybyggare”!

Förstår att det finns byggnormer och planritningar att ta hänsyn till, det är inte det som är felet, utan stelbentheten att inte se lösningar istället för problem!

Lägger man 3 miljoner (minst) på att bygga ett hus så borde man åtminstone få välja färg på huset! Vi behöver nog vara mer tillmötesgående mot dom som vill bygga i denna kommun och bidra till skatteintäkter!