Vi som fick biverkningar av vaccinet måste synas

Vecka 11 är det nationell vaccinationsvecka för att få flera att vaccinera sig mot covid-19.




Vi är många som fått svåra och jobbiga biverkningar som inte går över och som inte sjukvården kan hjälpa oss med, skriver Annette Mårdh.

Vi är många som fått svåra och jobbiga biverkningar som inte går över och som inte sjukvården kan hjälpa oss med, skriver Annette Mårdh.

Foto: Jessica Gow

Insändare2022-03-15 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Covid-19 räknas inte numera som samhällsfarlig, därför finns det än mer orsak att visa baksidan av vaccinet som många inte känner till. Vi är många som fått svåra och jobbiga biverkningar som inte går över och som inte sjukvården kan hjälpa oss med. Därför vill vi under den här veckan synliggöra oss genom projektet Tala om det. Vi vill också ha hjälp, få bra sjukvård och någonstans dit vi kan vända oss där det finns expertis. 
Som det är nu vill läkarna inte anmäla biverkningar till Läkemedelsverket då de tror de måste kunna bevisa att det är en biverkning. Men så är det ju inte. Utan det är ju Läkemedelsverket som ska sköta den utredningen. Vi vill också ha svar från Folkhälsomyndigheten, lokala politiker och sjukvården varför vi göms undan. Alla har ju rätt att själva få ta ställning till om man vill vaccinera sig. Men då ska både fördelar och nackdelar finnas tillgängliga.