Vi på landsbygden betalar skatt som alla andra

Det byggdes en pendelstation i Kimstad helt logiskt så borde bussar mata pendeln bland annat från Skärblacka och Vånga.

Jag tycker man borde utnyttja pendeln med anslutningsbussar, då behövs inte så stora bussar, skriver signaturen Bussutnyttjare Vånga. Arkivbild.

Jag tycker man borde utnyttja pendeln med anslutningsbussar, då behövs inte så stora bussar, skriver signaturen Bussutnyttjare Vånga. Arkivbild.

Foto: Melinda Reyes Hiltunen

Insändare2022-05-10 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bussar fortsatte att gå några år, men nu är det även slut på detta.

Vånga kommer inte ha någon buss i fortsättningen och inte heller Restadsvägen, Rödbrinken eller Lövhagen.

En direktbuss kommer gå med 30 minuters intervall till Linköping men den stannar bara på några platser, bland annat Göstad som blir närmast för alla Vångabor.

Till Göstad får Vångaborna gå  tre kilometer från Vånga kyrka eller cirka fem kilometer från Slagget där bussarna vänder idag. Bor man sedan i till exempel Tolskepp så är det ytterligare cirka fem kilometer.

Inte nog med det.Trafikverket bytte gatubelysning och tog bort halva sträckan från kyrkan till Göstad så man får gå i kolsvart mörker och det finns heller ingen gångbana.

Tror inte många av beslutsfattarna själva skulle vilja ha det på detta vis som till exempel att låta sina barn gå i mörker, på en väg där tung trafik går. Tänk när det är snö och isigt och man inte kan gå i diket när lastbilarna kommer.

Inte nog med det, dom (Östgötatrafiken red:s anm) har även kommit på att bussarna som går från Skärblacka ska gå via Kimstad och Löfstads slott mot Norrköping. Där på gärdena bor ju inga människor jämfört med längs Skärblackavägen, som idag blir utan buss.

Jag tycker man borde utnyttja pendeln med anslutningsbussar, då behövs inte så stora bussar. Tag Vånga som exempel. Låt några anslutningsbussar gå så man kan åka till skolor och arbeten.

Det behövs inga bussar med 30 minuters mellanrum utan ta reda på när behoven är som störst.

Vi på landsbygden är skattebetalare som alla andra i kommunen. I Norrköping går bussar med tio minuters intervall men vi ska inte ha någon buss?

Snälla Tänk om o gör rätt!

Alla kan tänka fel ibland så även ni beslutsfattare.

Det drabbar inte bara den som åker buss, det påverkar hela familjer som måste börja skjutsa barn som ska till gymnasium till hållplatsen i Göstad, problemet är att jag redan ska vara på jobbet själv vid den tiden som är aktuell.

Eller ta bil eller A-traktor/ moped dit, där finns heller ingen ordentlig parkering utom några få platser utmed en grusväg.