Vi har de politiker vi förtjänar

Insändare 12 maj 2023 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tittade på söndagens partiledardebatt i SVT. Man blir beklämd. Är detta verkligen de högavlönade representanter för svenska folket som styr vårt land? Man tror ju att man sitter i sandlådan och lyssnar till ett antal kivande femåringar.

En före detta statsminister svarar under den första kvarten på varje fråga hon får med att tre, fyra gånger tala om att regeringen sänker skatten för Ulf Kristersson med 40 000 kronor per år. Representanter för Miljöpartiet och Vänsterpartiet står under de andra partiledarnas anföranden och himlar med ögonen, gör miner och flinar överlägset. Bättre uppförande borde man kunna kräva av en partiledare.

Vad som sedan gäller nästan alla medverkande är att de tydligen inte i sin medieträning fått lära sig debattdisciplin. Avbryter och skriker i mun på varandra. Man blir så irriterad och förb…ad på deras uppträdande att det budskap de eventuellt försöker framföra drunknar. 
Är detta verkligen den politiska elit vi ska sätta vår tillit till? I det läge vi nu befinner oss säkerhetspolitiskt undrar man om vissa av dessa ledare verkligen är vuxna sin uppgift.

Sedan undrar man över var politikerföraktet kommer ifrån.

Men OK – vi har de politiker vi valt och förtjänar.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa