Vi förlorar viktig träning utan varmvattenbassäng

Varmvattenbassängen på Vrinnevisjukhuset är fortsatt stängd i väntan på svar om att det inte längre finns legionellabakterier i duschvattnet.
Varmvattenbassängen på Vrinnevisjukhuset är fortsatt stängd i väntan på svar om att det inte längre finns legionellabakterier i duschvattnet.

Nu är det verkligen uppenbart att det saknas varmvattenbassänger i Norrköpings kommun.

Insändare 7 februari 2024 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vrinnevisjukhusets bassäng har hållit stängt sedan storhelgerna. När vi äntligen skulle komma igång igen efter uppehållet så visade det sig att de drabbats av Legionellabakterier på Vrinnevi. 

Bassängen har de ännu inte fått ordning på, provsvar visar fortfarande positivt tydligen.


Alla funktionshinderföreningar som har sin träning i bassängen är drabbade. Ett stort antal medlemmar står utan möjlighet att träna. Den enda träning som flera av oss klarar av sker i varmvattenbassäng. För många är vintertid dessutom den årstid vi har ökade besvär, just för att det är kallt. Vi ser att bristen på att komma i bassängen och träna har gjort att ett stort antal medlemmar intygar om sämre mående och mer kroppsliga problem.


Att inte kunna träna innebär stora konsekvenser för många av oss, för en del kanske avgörande för om kroppen blir försämrad så pass att man inte längre kan träna upp sina olika förmågor.


Funktionsrätt Norrköping har skickat ett konkret och bra förslag till kommunen och regionen men det gensvar vi fick var väldigt tamt. De enda svar vi fick från regionen är att det var ett bra förslag med de kan inte vara med och göra något åt det. Svaret från kommunen var att vi skall få vara med och utforma en bassäng när det blir tid för det, när då? Nu måste det ske något i frågan om varmvattenbassänger, så här kan vi inte ha det längre. 

Ingela Karlbom för Funktionsrätt Norrköping

Svar direkt

Bassängen är fortfarande stängd då det inväntas provsvar från kontrollodling för att säkerställa att duschar är säkra att använda.

Tobias Ekenlie, Centrumchef Region Östergötland


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa