Vi får aldrig glömma var kommunens budget kommer ifrån

Problemet med offentlig finansierad kultur är att alla behöver betala för den oavsett om man vill eller inte, skriver Olle Connman Ek, distriktsordförande MUF Östergötland i sitt svar till ordförande i Stadsmuseets vänner.

Vi vill se ett samhälle där varje hårt arbetande individ, framförallt de människor som tjänar minst, ska få mer köpkraft och mer disponibel inkomst, skriver Olle Connman Ek

Vi vill se ett samhälle där varje hårt arbetande individ, framförallt de människor som tjänar minst, ska få mer köpkraft och mer disponibel inkomst, skriver Olle Connman Ek

Foto: Privat

Insändare2023-08-10 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Plånboken får inte avgöra vem som kan gå på museum" NT 28/7

Problemet med offentlig finansierad kultur är att alla behöver betala för den oavsett om man vill eller inte. Skribenten väljer att se detta som en jämställdhet och en klassfråga och det är ett perspektiv vi håller med om, men skillnaden är att vi vill trimma ner det kommunala och istället ge tillbaka de pengarna till människorna som sliter för sina egna pengar, de människor som varje månad inte får en krona över. 

Vi vill se ett samhälle där varje hårt arbetande individ, framförallt de människor som tjänar minst, ska få mer köpkraft och mer disponibel inkomst. Det om något kommer vi alltid tycka är viktigare än att tvinga andra människor att finansiera någon annans egenintresse eller ett stadsmuseum.

För man får aldrig glömma vart kommunens budget kommer ifrån, den kommer ifrån dig och mig som betalar skatt, den kommer ifrån den ensamstående mamman som sliter dag in och dag ut för att få ekonomin att gå ihop. Då måste politiker se till att skapa så goda förutsättningar som möjligt för sina medborgare och en grundsten för ett bra liv är goda ekonomiska villkor. Men idag i Sverige har vi så pass hög skatt så det hämmar arbetarklassen mer än det gynnar den.