Vet högerhanden vad vänsterhanden gör?

Att ploga in bilar med snövallar är lika galet som att lägga upp snömassor på lägsta punkten i Östra Ryd, tycker signaturen Leif A.
Att ploga in bilar med snövallar är lika galet som att lägga upp snömassor på lägsta punkten i Östra Ryd, tycker signaturen Leif A.

Problem med snöröjningen är en följd av att upphandlingar görs med ett enda syfte, att komma så billigt undan som det bara går, skriver signaturen LeifA.

Insändare 19 januari 2024 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Villaägare - du vet väl vad som gäller utanför ditt hus?" NT 15/1

Apropå NT:s artikel om att hålla rent på trottoaren utanför den egna fastigheten. Att ploga in bilar med snövallar är lika galet som att lägga upp snömassor på lägsta punkten i Östra Ryd. 

Visst kan man som husägare bli lite fundersam, när man ser vad som kan komma att ske. Att det läggs undan snö är begripligt. Men ett snabbt omslag med varmare väder innebär ju översvämning. 

Och om sedan några rör är igenfrusna eller pumpar havererar så blir katastrofen ett faktum. 

Så här blir det när upphandlingar görs med ett enda syfte, att komma så billigt undan som det bara går. Solklart är det i alla fall att det är kommunerna som är ytterst ansvariga. Samtidigt kan man nog också ställa sig frågan över effektiviteten och kostnaden med att mellanlagra och flytta snö!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa