Nattvandraren: "Jag är i chock över vad jag upplevde som vuxen"

Nattvandraren är chockad över vad som händer på stan under insparksveckan – och vill att föräldrarna agerar. "Jag vill att de ska veta vad deras barn gör", skriver nattvandraren i sin insändare.

Många ungdomar har samlats i centrala Norrköping under Insparksveckan.

Många ungdomar har samlats i centrala Norrköping under Insparksveckan.

Foto: Hedvig Nittve

Insändare2024-08-28 11:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag jobbade under tisdagskvällen med att nattvandra då det är insparksvecka för gymnasiet nu. Jag är i chock över vad jag upplevde som vuxen på stan.

Det var så otroligt många fulla 16-åringar och jag undrar om föräldrar förstår vad deras ungdomar/barn gör ute på kvällarna denna vecka. Även om de flesta var glada och trevliga så hoppade jag undan för en del spyor, jag torkade tårar och ringde mammor.

På övergångsstället vid Södra promenaden till Vasaparken vinglade ungdomarna ut i trafiken och vi hindrade flera från att bli påkörda.

Under veckan är det flera aktiviteter igen och det kommer vara hundratals ungdomar ute. Det var några föräldrar som hittade till Vasaparken under tisdagen, men alldeles för få. Jag vill att de ska veta vad deras barn gör under insparken. Är ditt barn ute under insparksveckan kan det lätt dras med. Kolla hur nyktert ditt barn är när det kommer hem.